· · Коментари: 0
исхрана

Гојимо се због ових ВЕЧЕРЊИХ НАВИКА: Ако их промените брзо ћете видети резултате

Свако од нас има неке вечерње ритуале, а они се најчешће односе на исхрану.

1604066788_Depositphotos_98346418_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Вече је врло проблематично време за одређене навике, због којих можемо и да добијемо на килажи.

Сазнајте због којих 8 вечерњих навика се гојите.

1. Не спавате довољно

Последице: Ваш матеболизам постаје спорији и због недовољно сна осјећате глад. Расте ниво кортизола у крви. Мање вежбате јер осећате умор. Препорука: Спавајте барем 8 сати током ноћи.

Прочитајте још: Цимет топи КИЛОГРАМЕ! Ово није дијета, ово је један напитак који РЕШАВА ВИШАК

2. Преједате се за вечеру

Последице: Поједете превише хране или једете превише тешку храну и као последица се јавља то да ваша пробава постаје успорена, а то је поготово изражено увече. Препорука: Бирајте лагану вечеру која се углавном састоји од протеина и повћа.

3. Једете пржену или зачињену храну за вечеру

Последице: Превише калорија које не можете тако брзо да сварите и лоша пробава до које доводи оваква храна. Такође, повећава се број масних ћелија и имаћете лошији сан. Препорука: Избегавајте овакву храну да једете касно увече.

4. Идете на спавање одмах након вечере

Фото: Депосит

Последице: Повећана акумулација масних ћелија и пробавне тегобе. Препорука: Ваш последњи оброк нека буде минимално 1 и по до 2 сата пре спавања.

Прочитајте још: СПАВАТЕ и МРШАВИТЕ? Могуће је, ако примените ових 5 савета

5. Једете житарице или друге угљене хидрате за вечеру

Последице: Добијате додатну енергију коју нећете искористити док спавате, а и храна са високим уделом угљених хидрата садржи много рафинираних шећера који морају одмах да се сагоре. Препорука: За вечеру одаберите свежее воће, салате или храну са високим уделом протеина. Али, наравно, у малим порцијама.

6. Волите увече да једете слатко

Последице: Бели шећер и брашно се трансформишу у масне ћелије. Не можете да сагорите калорије у току ноћи. Препорука: Ако морате увече да имате десерт, одаберите неко воће.

7. Конзумирате алкохол или кофеин

Последице: Алкохол и кофеин лоше утичу на квалитет вашег сна, а и садрже много калорија. Препорука: Избегавајте да конзумирате алкохол или пића са кофеином касно увече. Увек завршите дан испијањем чаше обичне воде.

Прочитајте још: ПОДМУКЛЕ су и УВЕК НАЂУ ПУТ до нашег стомака: ОВА ПИЋА имају СКРИВЕНЕ КАЛОРИЈЕ

8. Користите мобилни телефон или компјутер пре спавања

Последице: Ови уређаји емитују плаву светлост, која утиче на квалитет сна и на ваше здравље. Фреквенције радио таласа такође узрокују несаницу. Препорука: Прочитајте неколико страница књиге пред спавање, или слушајте умирујућу музику. То ће вам помоћи да лакше заспите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.