Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Желите да имате РАВАН стомак? Уврстите следеће намирнице у јеловник и можете да очекујете позитивне резултате

Пет намирница које вам могу помоћи да се отарасите сала на стомаку

1697017681_Foto-Shutterstock-ravan-stomak.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Погледајте која храна треба да се нађе на вашем тањиру уколико желите да имате раван стомак.

Интегралне житарице

Ове житарице припадају групи угљених хидрата који имају посебну улогу у борби против масних наслага. Истраживања су показала да људи који једу булгур и остале врсте интегралних житарица имају знатно равнији стомак од оних који то не конзумирају. Булгур је намирница која се прави од пшенице (најчешће од дурум пшенице) и садржи влакна која помажу у пробави и метаболизму, а смањују и масне наслаге.

Пробиотички јогурт

Иако редовно посећују теретану, многе даме мучи надутост која визуелно повећава стомак. За решавање овог проблема нутриционисти препоручују пробиотички јогурт који подстиче бржи рад црева и омогућава лакше варење. Стручњаци саветују барем једну шољу овог јогурта дневно.

Риба

Уколико је ваша исхрана богата омега-3 масним киселинама, којих највише има у риби, ваше тело ће производити више мелатонина, хормона који утиче на спавање. Људи са мањком омега-3 масне киселине не спавају довољно, што води до нездравог преједања у току ноћи. Риба је богата и протеинима, који научно доказано задовољавају апетит. Ако се одлучите за рибу, сагорећете више калорија док ваш организам вари протеине, у односу на варење масти и угљених хидрата.

Авокадо

Ово воће обилује незасићеним мастима, које улазе у категорију здравих масти. Истраживања су показала да је авокадо одличан јер пружа осећај ситости, а притом не гоји. Нутриционисти кажу да ова воћка посебно делује на подручје око струка и доприноси смањењу масти на том делу тела. Ако желите раван стомак и танак струк, уврстите авокадо у свој јеловник.

Лешници

Истраживања показују да се људи који током две недеље свакодневно једу шаку лешника (или неких других орашастих плодова) не гоје. Лешници садрже здраве масти и снижавају холестерол, али не треба их јести више од шаке дневно. Препоручена доза добра је за топљење масти на стомаку.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas