· · Коментари: 0
САЛАТА

Лак РУЧАК за вреле дане: Салата са КАЈСИЈАМА (ФОТО)

Салата са кус кусом се припрема за десетак минута, колико је потребно да зрноа набурбре.

1593676647_KajsijaKusKus.jpg
Фото: А. М.

Ова салата се зими прави са сувим кајсијама које се претходно потопе у воду. Од кус куса може да се направи комплетан ручак са месом уколико се скува.

Прочитајте још: Урадите детокс организма, ослабите и подигните имунитет уз помоћ ВИТАМИНСКЕ салате (ФОТО)

Исеку се кајсије на коцкице

Састојци:

  • шоља кус куса
  • велика кајсија по особи
  • шака сувог грожђа/брусница
  • маслиново уље
  • лимун
  • струк першуна
  • црни лук (по жељи)

Припрема:

Мера за кус кус је шоља по човеку. Сипа се у дубљу посуду и полије водом и за највише двадесетак минута зрна набубре дупло. Кус кус може да се полије и лимуном и тада зрна упијају укус. Исто се уради и са сувим грожђем и брусницама.

Першун се одлично слаже са кус кусом.

Док зрна бубре ситно се исецка црни лук, док се кајсије оперу и исеку на коцкице. Суво грожђе се оцени и помеша са кус кусом, црним луком и кајсијама. Све се добро помеша и преко се исцеди лимун.

Прочитајте још: Ослабите и освежите организам салатом од беби СПАНАЋА са орасима и сиром

Першун се опере и ситно исецка. Першун се одлично слаже са кус кусом и веома је здрав.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.