Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Здрав доручак за који треба да одвојите само 10 минута: Укусан ХЕЉДА РОЛАТ (ФОТО/ВИДЕО)

За хељда ролат вам не треба много времена.

1613030036_Capture.PNG
Фото: Инстаграм/ куварице_мање_збори
Oglas

У дану који тако брзо прође мало нам времена остаје за припрему хране. Поступак припреме овог хељда ролата траје кратко. Одвојите десетак минута за припрему, а остатак времена препуститие рерни. Одличне за доручак, а можете их понети и на посао. 

На инстаграм профилу Куварице_мање_збори можете наћи одличне рецепте, а ми смо се овог јутра одлучили за следећи:

Потребно је:

  • 500 гр кора за питу
  • 300 гр сира
  • 400 гр печурки
  • 1/2 празилука
  • 1 чаша (чаша од 2дцл) јогурта
  • 1 чаша уља
  • 1 чаша хељдиног брашна.
  • 4 јаја
  • 1 прашак за пециво

Прочитајте још: Зашто ПРАЗИЛУК треба да уврстимо у исхрану? Био је цењен још код СТАРИХ ЕГИПЋАНА

Припрема:

Умутите јаја додајте јогурт, уље, брашно помешано са прашком за пециво и оставите са стране јер том смесом премазујете коре.

Празилук исецкајте и пржите на мало уља, убаците печурке и пржите док течност не испари затим додајте со, бибер...

Кад се печурке охладе помешајте их са сиром. Одвојите по 3 коре. Сваку кору премажите са смесом од јаја и на трећу кору коју сте премазали ставите фил печурака.

Прочитајте још: Боље, лепше и домаће: Кад дете тражи да му купите пециво, дајте му ово домаће кисело тесто и нећете погрешити (ФОТО/ВИДЕО)

Крајеве кора пресавијете ка унутра и уролате у ролат. Поступак понављате док имате материјала, ако вам остане смеса којом сте премазивали коре, премажете је и преко пите на крају. Пеците све на 200 степени док не порумени.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas