· · Коментари: 0
рутине

Уобичајене навике које чине вашу дневну шољицу кафе нездравом

Ако пијете кафу сваки дан, вероватно сте изградили одређене навике. Пијете је ујутру, слатку или горку, хладну или топлу, многе рутине везане су за кафу. Тако је могуц́е да неке уобичајене навике чине вашу дневну шољицу кафе нездравом, а да тога нисте ни свесни.

1638619614_shutterstock_574474078.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Шта кафу чини нездравом?

Да ли обично користите кафу као замену за оброк ујутру или често пијете кафу на празан стомак? Ове навике могу негативно утицати на ваше здравље.

- Када пијете кафу на празан стомак, шец́ер у њој брже утиче на ваш крвоток и погоршава њене ефекте на тело - каже Амелија Браун, дијететичар. Такоше додавање превише шец́ера је још један кривац када је у питању то да ваша дневна шоља кафе постане нездрава, али није једини.

Додавање превише крема може учинити вашу кафу нездравом

Кремови су основни производ у фрижидерима многих љубитеља кафе, јер ови заслађени адитиви помажу у смањењу горчине црне кафе. Иако је у реду да користите малу количину потпуно природног крема у јутарњем напитку, најбоље је избегавати употребу превише крема, а још боље је да се у потпуности држите даље од вештачких кремова. Неки од њих имају тенденцију да садрже прерађене састојке и имају вец́и садржај шец́ера и калорија од здравије алтернативе. Ако користите више од препоручене величине порције наведене на етикети, вероватно конзумирате превише крема, пише Тхе Лист.

Прочитајте још: Зимски напитак код којег је важан РЕДОСЛЕД припреме и избор ЗАЧИНА: КУВАНО ВИНО по рецепту Џејмија Оливера

Кокосово млеко, овсено млеко и сојино млеко су одличне алтернативе. Немлечни напици често садрже мање шец́ера и масти и мање калорија, а дају вашој кафи кремаст укус који желите.

Превише шец́ера је уобичајена навика међу онима који пију кафу

Важно је да избегавате да конзумирате превише шец́ера када свакодневно пијете кафу. Једна од најчешц́их навика која може учинити вашу дневну шољу нездравом је додавање превише шец́ера. Најлакши начин да се борите против овога је да смањите број кашичица шец́ера које додајете у кафу или да допуните слаткоц́у бољом алтернативом, као што је стевија у сировом облику.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.