· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Не испуштате телефон из руку? Ево зашто је ова навика штетна

Већина нас много времена проводи са телефоном у рукама.

1612538071_office-620822_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Зашто је ова навика штетна

Већина нас на послу мора да проведе велики део радног времена испред лаптопа и мобилних телефона. Али да ли сте схватили да чак и када не радите ништа посебно, имате навику да наставите да се проверавате фидове на друштвеним мрежама? Ово је за већину људи постало недобровољно, а они ни не схватају колико времена проводе не радећи ништа корисно. Ако сте један од оних којима је тешко макнути руке са мобилног телефона, чак и 30 минута дневно, то би могао бити знак немира.

Прочитајте још: Пазите шта пишете: Због псовке на WхатсАпп-у, жени из Велике Британија прети казна од годину дана!

Веза између вашег мобилног телефона и узнемирености

Мобилни телефони и уређаји су нам олакшали живот. Смањили су растојање између места, али задржавање прстију на мобилном телефону није добар знак. Често узимање мобилног телефона чак и када немате никакав одређени посао указује на то да ваш ум никад није миран. Не можете седети идеално, па настављате да проверавате мобилне телефоне. Ово је знак немира и узнемирености, који може бити последица стреса или анксиозности.

Прочитајте још: Највеће онлајн ПРЕВАРЕ су пред празнике, ЗОРАН платио камеру добио држач за миша (ВИДЕО)

Остали знаци немира, узнемирености

Немир је прилично чест код људи одређене старосне групе, посебно код деце и тинејџера. Сви то с времена на време доживимо, а јавља се у случајевима када игоришемо стварне проблеме. Ако их не решавамо, немир с временом може довести до озбиљне анксиозности и може почети да угрожава свакодневни живот. Постоји неколико симптома немира. Људи који доживљавају немир често имају потешкоће да мирно седе или се одмарају. Често се осећају нелагодно, како физички, тако и емоционално. Такође им може бити тешко да спавају ноћу и имају навику да тапкају ногама или рукама.

Прочитајте још: Имате онлајн састанак? Ово су 5 сјајних савета за савршен изглед на ЗУМ састанку

Како се борити са овом ситуацијом

Немир може бити црвено светло за анксиозност. Кључно је предузети превентивне кораке раније у животу да би се касније избегле компликације. Ево неколико ствари које могу бити од помоћи:

  • Медитација: Наш ум непрестано ствара више ситуација у исто време, што може допринети бригама. Да би се ово спречило, важна је медитација. Медитација може помоћи у смиривању ума и може вам помоћи да будете присутни у садашњем тренутку.
  • Вежбе дисања: Неколико врста вежби дисања може помоћи да смирите ум. Можете да вежбате сваки дан када патите од тескобе и немира.
  • Пронађите хоби: Важно је имати хоби. Било да је то баштованство, кување или читање. Бављење омиљеном активношћу неко време вам одвлачи пажњу и смирује ум.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.