Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРЕНИНГ

Не идете на ЏОГИРАЊЕ ЗИМИ? Ово је пет кључних грешака које су разлог за то, а којима само гомилате КИЛОГРАМЕ

Трчање по леденом времену напољу повећава брзину трчања за чак 29 процената што ће сагорети више калорија

1612304830_fitnes.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Ако се сваког дана пробудите и кроз прозор погледате у тмурно, и у то хладно време, сигурно да вас ово никако неће мотивисати да изађете напоље на тренинг. Ипак, помислите на чињеницу да трчање по леденом времену напољу повећава брзину трчања за чак 29 процената што ће сагорети више калорија.

Решавање једноставних и досадних препрека, које намамо током летњих дана, учиниће да зимски тренинзи буду нешто што нећемо одлагати

Последња студија Универизитета Северна Аризона, утврдила је бројне предности џогирања на отвореном токох хладних дана које ће вас мотивисати да изађете напоље.

Прочитајте још: Данас радимо ГЛУТЕ & ЦОРЕ тренинг: Уз детаљна објашњења тренера Марије ништа није тешко! (ВИДЕО)

Наиме, решавање једноставних и досадних препрека, које намамо током летњих дана, учиниће да зимски тренинзи буду нешто што нећемо одлагати. Доносимо вам пет уобичајених грешака које правите у зимском трчању.

Прикључите се групи 

Прочитајте још: Потребан је само 21 минут: Ове суботе радимо ХИИТ ТРЕНИНГ са тренером Маријом (ВИДЕО)

Ако радите на томе како да брже трчите, покушајте да не упоређујете времена или раздаљине са оним што можете постићи у топлијим месецима.

Ако губите мотивацију за вежбање, одржавање одговорности са виртуелном групом која трчи или сличним пријатељима, је одличан начин да се придржавате свог распореда.

Прочитајте још: Време је за нове одлуке: ГОДИНУ ЗАПОЧНИТЕ ВЕЖБАМА са тренером Маријом (ВИДЕО)

Загрејте се већ код куће
Ако је напољу превише хладно, побрините се да носите довољно одеће да вам буде топло. Загревање је често добра идеја, али није увек практично код куће. Ако устанете и унапред обавите неколико кућних послова, одећа за џогинг омогућиће да вам буде топло чак и када изађете из куће.Нема разлога да се лакше повредите зими, под условом да се увек правилно загревате и хладите. Само одолите искушењу да се после трчања склупчате на софи без много размишљања о томе да се истежете.

Ако више волите самосталне сесије пронађите нешто што вас мотивише за одржавање кондиције, а што није усмерено само на губитак килограма или масти. После тога морате имати врућ туш и топлу шољу чаја и осећати стварно задовољство што сте напорно тренирали, упркос хладноћи.

Немојте поредити тренинг са топлим периодима године

Ако радите на томе како да брже трчите, покушајте да не упоређујете времена или раздаљине са оним што можете постићи у топлијим месецима.

Уколико је напољу ветровито, кишовито, ледено, остварна времена ће бити мало спорија, али зима је сјајно време за рад на слабостима и изградњу снаге на друге начине. Фокусирајте се на тренинге снаге , као и на рутину кретања и истезања.

Немојте тежити ка великим раздаљинама

Ако сте навикли на велике раздаљине трчања, можда је зимски период време да заборавите своју рутину.

Прочитајте још: ТРЕНИРАЈТЕ НОГЕ, али и ПОЗИТИВНУ ЕНЕРГИЈУ: Са нашим тренером Маријом данас радимо управо ове вежбе (ВИДЕО)

Ако вам недостаје време или имате ограничена места за трчање, зашто не бисте пронашли брдо у близини куће и трчали 30 до 60 секунди. Можете да ходате или трчите уназад и радите онолико колико желите, на основу ваше кондиције и способности. Између 4 и 8 било би добро полазиште, али обавезно се загрејте и охладите након тренинга.

Носите слојевиту одећу, које делимично можете уклонити када се загрејете.

Немојте носити погрешну оперму

Ако постоји тренутак када је опрема важна, то је на хладнијим температурама. Влажна одећа се врло брзо охлади и не можете изаћи у кратком шортсу и мајици на трегере на снег.

Носите слојевиту одећу, које делимично можете уклонити када се загрејете. Уверите се да је ваш основни слој направљен од лагане тканине која омогућава упијање зноја и избегавајте памук јер задржава зној и остаје мокар.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas