Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вежбање

Вежба за цело тело: Колико дуго треба да држите ПЛЕНК како би се видели резлтати

Статична вежба током које раде готово сви мишићи у телу, што је чини једном од најпопуларнијих вежби.

1606214917_Depositphotos_81858106_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

За њено извођење треба имати одређену снагу, а да би показала резултате, важно је и колико дуго држимо издржај.

Код извођења издржаја максимално користимо мишиће стомака, задњице и тетива. Иако се ослањамо на руке, заправо највише треба да упрегнемо трбушне мишиће који држе тело у ваздуху. Да би извођење једне од најпопуларнијих вежби на свету показало резултате, најважније је колико дуго држимо тело у ваздуху.

Прочитајте још: ЗАТЕГНИТЕ СТОМАК: Не одлажите вежбање, наш тренер Марија је поново ту за вас (ВИДЕО)

Време
То не би смело да буде мање од 10 секунди, а зависно од кондиције вежбача, то се с временом може продужити до 60 секунди па и два минуте код вежбача који редовно изводе ову вежбу.

Код извођења вежбе треба тежити томе да успемо да изведемо три издржаја од 60 секунди заредом. У реду је кренути с краћим издржајима јер ћете и тако добити добру вежбу, каже Даг Склер, лични тренер и оснивач добротворног удружења ПхилантхроФИТ.

Ако вам је лакше да радите краће издржаје, Склер препоручује да држите положај 10 секунди, затим одморите 5 до 10 секунди, па поновите издржај од 10 секунди. Урадите три до шест понављања.

Готово једнако јачате тело јер користите мишиће исту количину времена као да радите издржај 30 до 60 секунди без паузе, истиче тренер.

Када се изводи правилно, издржај може да вам помогне да учврстите цело тело.

Ако лако можете да издржите један минут у положају даске, тежину вежбе можете да повећате јачим стискањем стомака, глутеуса и квадрицепса. Важно је да се не форсирате и да издржај држите дуже него што можете.

Прочитајте још: Вежбе које чувају виталност и враћају енергију

- Превелико напрезање да издржите у положају 'даске' може јако да оптерети доњи лумбални део леђа. Како се умарате, лумбални део леђа почиње да се савија што повећава ризик од повреде - упозорава Склар.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas