· · Коментари: 0
ВЕЖБАЈТЕ СА МАРИЈОМ

Вежбајте у природи и затегните се до перфекције: Данас радимо тренинг за цело тело (ВИДЕО)

Сваког викенда на Магазину Новости вежбајте са нашим професионалним тренером Маријом Стојановић и започните дан на најбољи начин.

1614422033_155410144_279692606884212_3087404070843231565_n.jpg
Фото: Приватна архива

Напокон нам је стигло лепше време и већ сада можемо почети са тренинзима на отвореном. Такав је и данашњи тренинг. У природи радимо вежбе за активацију целог тела.

Као и увек пре сваког тренинга обавезно се загрејте, а онда лагано пређите на данашњи сет вежби.

1. Скок до упора + чучањ

Из стојећег става спуштамо се скоком до упора, подижемо се и затим радимо чучањ. Важно је да стомак буде стегнут. У издржају ради цоре и битно је да не пробадају кукови, а шаке су паралелно са раменима. Када се изводи чучањ водимо рачуна да колена не иду напред, него да гуза иде позади. Све ово радимо 4 круга по 10 понављања.

Прочитајте још: Загрејмо се: Данас са нашим тренером Маријом радимо тренинг за ноге (ВИДЕО)

2. Получучањ и избачај рукама

За ову вежбу биће нам потребни тегићи. Сада је скценат више на горњем делу тела. У получучњу смо и стомак је стегнут. Док избацујемо и враћамо наизменично, руке мало ротирамо. Све време су руке у висини рамена и избацујемо из стомака што јаче. Вежбу радимо 20 пута наизменично у 3 круга. 

3. Активни издржај

Приликом извођења ове вежба важно је да су шаке испод рамена, ноге су благо раширене и спуштамо се на доле и подижемо се са лактова. Важно је да водимо рачуна о леђима, не смемо их оптерећивати. Карлица је у неутралном положају и све време је стегнут стомак. Потребно је да се вежба уради без журбе и на правилан начин да би постигли прави ефекат. Ово је вежба за цело тело, а све то урадити прво са једне, па са друге руке у 3 серије по 10 понављања.

Прочитајте још: ВЕЖБЕ ЗА ГОРЊИ ДЕО ТЕЛА: Пратите детаљна објашњења тренера Марије и биће вам лако (ВИДЕО)

4. Чучањ + шутирање ногом у страну

Ову вежбу започињемо чучњем. Из чучња се подижемо и шутирамо ногом у страну. Пазимо на колена, гуза је иза и леђа су права. Водимо рачуна о балансу и јако шутирамо из стомака. По једној нози радимо 10 пута, потом друга нога и све то у 3 круга. 

5. Искорак у страну

Наредна вежба је искорак у страну, али укључујемо и рад руку. Једном руком додирујемо супротну ногу, подижемо се, ногу савијену у колену подижемо и задржавамо се у том положају секунду и враћамос е у првобитни положај. Пазимо на баланс, а супротна рука је набоку због равнотеже и стомак је стегнут. Све радимо у 3 серије по 10 понављања, по нози. 

Прочитајте јошДанас радимо ГЛУТЕ & ЦОРЕ тренинг: Уз детаљна објашњења тренера Марије ништа није тешко! (ВИДЕО)

6. Чучањ скок + јампинг

За крај мало јачи темпо. Три пута чучањ скок и након тога три пута јампинг. Потребно је да довољно раширимо колена и да ухватимо залет рукама. Приликом извођења и ове вежбе руке и стомак су стегнути. Три чучња и три јампинга нам је једно понављање и радимо 8 понављања у 4 серије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.