· · Komentari: 0
VEŽBAJTE SA MARIJOM

Danas radimo GLUTE & CORE trening: Uz detaljna objašnjenja trenera Marije ništa nije teško! (VIDEO)

Svakog vikenda na Magazinu Novosti vežbajte sa našim profesionalnim trenerom Marijom Stojanović i započnite dan na najbolji način.

1611398165_142236761_2784057575246135_3944272765942481823_n.jpg
Foto: Privatna arhiva

Vežbanje je važno kako za fizičko, tako i za psihičko zdravlje. Ako do sada niste napravili svoju rutinu vežbanja, nikada nije kasno da počnete, a učinak na samo zdralje i energiju biće veliki. Ove vežbe imaju detaljna objašnjenja tako da vam neće biti teško da ispratite svaku i radite na pravilan način.

1. vežba

Nalazite se u položaju za muški sklek. Dodirujete jednom rukom suprotno rame i obruno, a onda dva puta Džamping Džek (Jumping Jack) nogama (kao na snimku). Stomak je sve vreme stegnut. Šake su ispod ramena, a karlica ne treba da se pomera. Radite 3 serije po 10 ponavljanja.

2. vežba

Tuber traka je iznad kolena, ležite na stomaku. Radite leđnjak. Podižete noge i ruke i spuštate. Zadržite sekund u gornjem položaju, pa vratite. Pomoću tuber trake aktiviraju se i mišići gluteusa. Pogled je ka podu. Radite 3 serije po 20 ponavljanja.

Pročitajte još: Vreme je za nove odluke: GODINU ZAPOČNITE VEŽBAMA sa trenerom Marijom (VIDEO)

3. vežba

Nalazite se na kolenima sa tuber trakom oko njih kao u prethodnoj vežbi. Spuštate se u donji položaj, a kada se podignete tada zatežete mišiće gluteusa. Tegovi su u rukama kao opterećenje. Kolena su ka spolja, noge su rašiene. Radite 3 puta po 20 ponavljanja.

4. vežba

Na leđima ste, traka je malo iznad kolena. Radite dva puta kratki trbušnjak, podižete lopatice, onda dva puta radite most (popularni Glute Bridge). Kolena idu u stranu kada se podižete. Pogled je ka plafonu, sve vreme pazite na vrat. Radite 3 serije po 15 ponavljanja.

5. vežba

Radite široki čučanj. Stopala su ka spolja, kolena takođe. Kada se podignete važno je da stegnete mišiće gluteusa. Radite 3 puta po 20 ponavljanja.

6. vežba

Jedna noga je na krevetu (kao na snimku), a druga ravno gore. Traka je oko kolena. U ovom položaju podižete kukove i spuštate ih. Kukovi su u gornjem položaju stegnuti, radite 10 puta po nozi u 3 serije.

Porčitajte još: Potreban je samo 21 minut: Ove subote radimo HIIT TRENING sa trenerom Marijom (VIDEO)

7. vežba

Nalazite se na boku, naslonjeni na lakat. Traka je oko nogu. Radite abdukciju jednom nogom. U gornjem položaju malo zadržite. 15 ponavljanja po nozi u tri kruga.

8. vežba

U položaju ste za izdržaj. Stomak je stegnut, teg je u ruci koji prebacujete iz jedne u drugu ruku dok ste u položaju za izdržaj. Šake se nalaze ispod ramena. Radite 3 puta po 15 ponavljanja.

9. vežba

Radite trbušnjake. Važno je da su noge fiksirane, kada se podgnete izbacite teg. Izdah je gore, pogled ka plafonu. 20 ponavljanja u 3 serije

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.