· · Komentari: 0
VEŽBAJTE SA MARIJOM

Vežbajte u prirodi i zategnite se do perfekcije: Danas radimo trening za celo telo (VIDEO)

Svakog vikenda na Magazinu Novosti vežbajte sa našim profesionalnim trenerom Marijom Stojanović i započnite dan na najbolji način.

1614422033_155410144_279692606884212_3087404070843231565_n.jpg
Foto: Privatna arhiva

Napokon nam je stiglo lepše vreme i već sada možemo početi sa treninzima na otvorenom. Takav je i današnji trening. U prirodi radimo vežbe za aktivaciju celog tela.

Kao i uvek pre svakog treninga obavezno se zagrejte, a onda lagano pređite na današnji set vežbi.

1. Skok do upora + čučanj

Iz stojećeg stava spuštamo se skokom do upora, podižemo se i zatim radimo čučanj. Važno je da stomak bude stegnut. U izdržaju radi core i bitno je da ne probadaju kukovi, a šake su paralelno sa ramenima. Kada se izvodi čučanj vodimo računa da kolena ne idu napred, nego da guza ide pozadi. Sve ovo radimo 4 kruga po 10 ponavljanja.

Pročitajte još: Zagrejmo se: Danas sa našim trenerom Marijom radimo trening za noge (VIDEO)

2. Polučučanj i izbačaj rukama

Za ovu vežbu biće nam potrebni tegići. Sada je skcenat više na gornjem delu tela. U polučučnju smo i stomak je stegnut. Dok izbacujemo i vraćamo naizmenično, ruke malo rotiramo. Sve vreme su ruke u visini ramena i izbacujemo iz stomaka što jače. Vežbu radimo 20 puta naizmenično u 3 kruga. 

3. Aktivni izdržaj

Prilikom izvođenja ove vežba važno je da su šake ispod ramena, noge su blago raširene i spuštamo se na dole i podižemo se sa laktova. Važno je da vodimo računa o leđima, ne smemo ih opterećivati. Karlica je u neutralnom položaju i sve vreme je stegnut stomak. Potrebno je da se vežba uradi bez žurbe i na pravilan način da bi postigli pravi efekat. Ovo je vežba za celo telo, a sve to uraditi prvo sa jedne, pa sa druge ruke u 3 serije po 10 ponavljanja.

Pročitajte još: VEŽBE ZA GORNJI DEO TELA: Pratite detaljna objašnjenja trenera Marije i biće vam lako (VIDEO)

4. Čučanj + šutiranje nogom u stranu

Ovu vežbu započinjemo čučnjem. Iz čučnja se podižemo i šutiramo nogom u stranu. Pazimo na kolena, guza je iza i leđa su prava. Vodimo računa o balansu i jako šutiramo iz stomaka. Po jednoj nozi radimo 10 puta, potom druga noga i sve to u 3 kruga. 

5. Iskorak u stranu

Naredna vežba je iskorak u stranu, ali uključujemo i rad ruku. Jednom rukom dodirujemo suprotnu nogu, podižemo se, nogu savijenu u kolenu podižemo i zadržavamo se u tom položaju sekundu i vraćamos e u prvobitni položaj. Pazimo na balans, a suprotna ruka je naboku zbog ravnoteže i stomak je stegnut. Sve radimo u 3 serije po 10 ponavljanja, po nozi. 

Pročitajte jošDanas radimo GLUTE & CORE trening: Uz detaljna objašnjenja trenera Marije ništa nije teško! (VIDEO)

6. Čučanj skok + jamping

Za kraj malo jači tempo. Tri puta čučanj skok i nakon toga tri puta jamping. Potrebno je da dovoljno raširimo kolena i da uhvatimo zalet rukama. Prilikom izvođenja i ove vežbe ruke i stomak su stegnuti. Tri čučnja i tri jampinga nam je jedno ponavljanje i radimo 8 ponavljanja u 4 serije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.