· · Коментари: 0
исхрана

Јело пре тренинга? Ево шта и када треба да се нађе на менију

Јело пре тренинга има директан утицај на метаболизам и ниво енергије.

1623425628_Depositphotos_7361080_s-2019.jpg
Фото: Приватна архива

Уравнотежени оброк пре тренинга може да убрза перформансе и убрза опоравак. Такође морате бити сигурни да уносите довољно протеина, јер они играју кључну улогу у расту и поправљању мишиц́а

Прочитајте још: Која физичка активност сагорева највише калорија? Заборавите шетњу и купите рукавице за БОКС

Шта јести пре тренинга?

Шта једете једнако је важно као и када једете Тело има различите прехрамбене потребе у различито доба дана. За најбоље резултате треба да планирамо оброке око тренинга. Национална академија за спортску медицину каже да би спортисти и сви који тренирају пре тренинга требало да се одлуче за оброк или грицкалице са умереним уделом протеина и са релативно високим садржајем угљених хидрата.

У идеалном случају, покушајте да унесете око 1 грам угљених хидрата по килограму телесне тежине један сат пре одласка на тренинг.

Међутим, ове смернице се могу разликовати од појединца до човека, у зависности од циљева кондиције, трајања вежбања, интензитета тренинга и других фактора.

Прочитајте још: Ових пет вежби треба да раде сви који седе испред компјутера, а нарочито они које боле колена

 Уравнотежени оброк пре тренинга такође треба да донесе умерене количине немасних протеина. Влакна и масти могу да проузоркују пробавне сметње током тренинга, па је боље да их конзумирате касније током дана.

Уколико вежбате увече, једите воц́е, поврц́е и осталу храну богату влакнима најмање три до четири сата пре вежбања, препоручује Национална академија спортске медицине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.