· · Коментари: 0
тренинг

Немате времена за теретану? Мотивишите се за вежбање код куће

Многима вежбање само по себи представља велики изазов.

1634900430_Depositphotos_186083816_S.jpg
Фото: Депосит

Зна да буде изузетно напорно, одузима драгоцено време и може да нервира ако се напредак не примећује тако брзо. А све то може да буде још већи изазов, ако вежбате код куће, где обављате свакодневне активности. Одржавање мотивације је кључно за доследну навику вежбања код куће. Ево неких савета и трикова за то.

Како да вежбамо код куће?

Направите простор посвећен вежбању

Направите простор посвећен вежбању и то ће вам помоћи да се осећате као да идете у теретану. Простор не мора да буде велик – само вам је потребно довољно места да можете да покрећете своје тело. Држите сву опрему у овом простору и немојте радити ништа друго у њему осим вежбања.

Прочитајте још: Обезбедите себи ЧВРСТЕ И ЗАТЕГНУТЕ ГРУДИ уз две једноставне вежбе

Елиминишите све што вас омета

Ако вам за вежбање није потребан телефон, држите га ван простора за вежбање током тренинга. Ако у телефону чувате списак вежби, пробајте да их запишете у свеску. Ако користите неки стрим, проверите да ли то можете да радите на ТВ уређају или неком другом екрану на ком се не појављују поруке и позиви.

Издвојите тачно одређено време (и запишите га)

Направите распоред вежбања као да су у питању састанци. Вежбање је и тако најважнија обавеза током ваше недеље. Додајте га у виртуелни календар или запишите у планер. Када видите време резервисано за вежбање, боље ћете се припремити да то време посветите тој активности.

Унапред изаберите вежбе

Да не бисте пола сата бирали вежбе, изаберите их унапред. Напишите их на листу папира или сачувајте линкове ка стримованим вежбама ради лакшег приступа. Трудите се да се придржавате унапред одређених вежби, али немојте бити строги према себи ако нешто искрсне. Ту вам може помоћи нека фитнес апликација.

Прочитајте још: Немојте се преједати: Мирис ОВЕ ХРАНЕ вас може заситити

Придружите се виртуелној заједници за вежбање

Ако не присуствујете лично групним часовима, можда вам недостаје друштвени аспект фитнеса. Постоји на десетине онлајн заједница за љубитеље фитнеса. Ако не волите виртуелне заједнице, можда би вежбање са поузданом пријатељицом преко ФацеТиме-а или Зоом-а могло да вам да преко потребан подстрек.

Инвестирајте у опрему коју волите

А ако ваша омиљена врста вежби подразумева опрему, онда дефинитивно вреди да у њу инвестирате. На пример, ако волите вежбе са теговима, бићете далеко мотивисанији да вежбате ако имате тег код куће уместо да терате себе да радите вежбе у којима се ослањате само на своју тежину.

Ангажујте виртуелног личног тренера

Ако вам обавезе и финансије то дозвољавају, професионални лични тренер може да буде од велике користи за вежбање код куће. Добар лични тренер прилагођава планове вежбања својим клијентима, редовно проверава напредак и реакције и пружа одговорност и мотивацију.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.