Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГУБИТАК КИЛОГРАМА

Топ 5 спортова који су много ефикаснији за МРШАВЉЕЊЕ од трчања

Лекари и стручњаци за фитнес уверавају: постоје једноставне спортске алтернативе које ће донети не само користи вашој фигури, већ и изазивају пријатне емоције

1666041009_woman-g4e903bd49_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

За губитак тежине, нутриционисти увек саветују да ограничите количину шећера и угљених хидрата који се конзумирају у свакодневној исхрани и да одустанете од касних вечера. И обавезно укључите физичку активност у своју рутину, посебно кардио.

Прочитајте још: Да ли је добро да вежбамо пре спавања? Ево како утиче на сан

Због чињенице да већ дуги низ година постоји стереотип да је трчање једини ефикасан кардио, многи тркачи почетници заувек су напустили тренинг, потпуно разочарани својим резултатима. Штавише, само мала група људи заиста може да добије емоционално задовољство од напорних трчања.

Фитнес стручњаци су се сложили да они који желе брзо да се отарасе омражених килограма и дођу у форму треба да боље погледају друге врсте физичке активности које по ефикасности нису инфериорне џогирању. 

Прочитајте још: Групно вежбање или самостално? Ево шта кажу истраживања да би могло да буде корисније

Прво, обавезно обратите пажњу на различите стилове плеса. Кореографија није само уметност, већ и одлично уједначено оптерећење свих мишићних група. Чак и не баш енергични стилови плеса делују као добар кардио тренинг: после пола сата тренинга мишићи се загревају, срце куца активније, а крв тече брже. Поред тога, због редовних посета плесној сали, мораћете да комуницирате са другим људима из тима. А комуникација и позитивне емоције, као што знамо, доприносе ослобађању ендорфина, што добро утиче на целокупно здравље и продужава живот.

За губитак тежине можете само скочити на трамполину...

Испоставља се да активно ходање није ништа мање корисно од трчања. А ако сте гојазни, имате проблема са зглобовима или сте само потпуно нови у спорту, онда је ходање још корисније за вас. Само сат брзог ходања сваког дана одржаће ваш метаболизам на нивоу довољном за борбу против вишка масти, као и помоћи у ослобађању од стреса и побољшању дугорочне меморије.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Такође можете прошетати до најближег базена само да бисте уживали у пливању. То је савршена активност за све, баш као и ходање. Пливање помаже код болова у леђима и зглобовима, а такође савршено затеже силуету. Наравно, боље је узети неколико лекција од искусног квалификованог инструктора који ће вам помоћи да научите како да правилно пливате: само ако пратите технику, ваши мишићи ће добити максимално оптерећење, а кичма и зглобови ће добити праву подршку.

Прочитајте још: Зашто је добро прескакање вијаче? Често је заборављамо, а има бројне користи за тело

За губитак тежине можете само скочити на трамполину. Сећате се како су у детињству једноставно обожавали ову непретенциозну активност? Дакле, скакање промовише губитак тежине, затеже мишиће и развесељује. Само неких 10 минута активног трчања на трамполини даје ефекат који се може упоредити са полусатним тренингом трчања.

Следећа лекција директно из детињства је бадминтон. Ако дуго нисте узимали рекет, сада је време. Чињеница је да овај спорт даје најозбиљније оптерећење мишићима од свих осталих тимских спортова, а такође савршено тренира вид и пажњу.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas