Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

За боље резултате једите ове НАМИРНИЦЕ ПРЕ ТРЕНИНГА: Подижу енергију на максимум

Исхрана је најбитнији чинилац

1660492922_pexels-pixabay-416778.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Ако сте икада вежбали на празан стомак добро вам је познат осећај мучнине и вртоглавице који се јавља након напорних вежби. Са друге стране уколико сте јели неколико минута пре тренинга осетили сте колико вам је желудац тежак и то вас је успорило и успавало, тако да нисте могли да испратите све вежбе. Ни једна ни друга крајност нису добре и треба их избегавати! Питали смо нутриционисте која храна је погодна пре почетка тренинга и који производи нас могу учинити продуктивнијим током самог тренинга.

Банана и кикирики путер

Банана садржи калијум који ће спречити умор и бол у мишићима током самог тренинга. Храњива је и утолиће вашу глад, а притом је лака за желудац. Уколико нисте љубитељи банана можете их јести заједно са кикирики путером. Ипак, немојте претеривати са кикирики путером како вам не би било мука!

Тост са маслацем и орашастим плодовима

Маслац са орашастим плодовима личи на крем и заправо је мешавина кикирики путера, индијског ораха и бадема. Не морате тражити овај производ по оближњим маркетима намажите класичан маслац на тост и преко њега поспите уситњење орашасте плодове од ораха, лешника и свега другог што имате у кући.

Прочитајте још: Затегнуте ноге и обликован ГЛУТЕУС: Ових 6 вежби савршене су и кад сте на ОДМОРУ (ВИДЕО)

Зобене пахуљице са воћем

Некима од нас омиљени доручак јесу зобене пахуљице са воћем. Уједно уносимо здраве шећере из воћа док зобене пахуљице стварају осећај ситости. Овај укусни оброк можете искористити пре тренинга, можете помешати са зобеним пахуљицама своје омиљено воће.

Смути

Нутриционисти наглашавају да је смути у ком су помешани једна шака воћа и две шаке поврћа одлични пре почетка тренинга. Они ће вас разбудити својом свежином и дати телу потребну снагу да се избори са захтевним вежбама.

Тврдо кувана јаја

Надокнадите протеине уз тврдо кувано јаје и поједите га заједно са парчетом црног хлеба. Оваква комбинација је посебно добра ако нисте стигли да ручате, одржаће вас ситим, а опет се нећете прејести. Можете испод јајета на хлеб намазати хумус!

Прочитајте још: Једна од најстаријих вежби: Овај јога положај ослободиће вас стреса и напетости (ФОТО)

Сушено воће и орашасти плодови

Ево нама слатке ужине на коју нико не може остати равнодушан. Једну шаку сушеног воћа помешајте са две шаке орашастих плодова. Уживајте у сочном укусу, ова комбинација је храњива и притом сузбија жељу за слаткишима.

Енергетске плочице

Ако сте осетили глад на путу до теретане једноставно купите енергетске плочице. Мешавина житарица и сувог воћа је добар избор када сте у журби. Можда вас освоји укус ове брзе ужине, али немојте заборавити да ништа не може да замени воће.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas