Oglas
· · Komentari: 0
RUSKA MEDICINA

RUSKI lekar Torsunov tvrdi: Lezite na vreme, u suprotnom – vaša INTELIGENCIJA OPADA

Priznati stručnjak u oblasti prirodne psihologije propagira prirodni režim za očuvanje mentalnog zdravlja

1606246583_spavanje-pixabay.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Mozak, um i svest se odmaraju u periodu od 21 do 23 časa. Ukoliko ne zaspemo u ovom periodu, mentalne sposobnosti i inteligencija će postepeno opadati. Tako će se negativne posledice značajno osetiti tek posle nekoliko godina, dok je naš mozak za to vreme postupno i neprimetno odumirao.

Pročitajte još: Stvari koje morate IZBACITI IZ ORMARA do svoje 30-te

Ideju poštovanja takozvanog prirodnog režima propagira i doktor Oleg Torsunov, ističući da je ovo jedina razumna dnevna rutina koje se moramo pridržavati.

Ovaj ruski lekar i priznati stručnjak u oblasti porodične psihologije objašnjava da je svakodnevni život u korak sa vremenom izdiktirala priroda, a da svaki period dana podrazumeva određene rutine. Menjanje ovih rutina podrazumeva i narušavanje zakona prirode, koji trajno mogu doneti negativne posledice po svakog čoveka.

Pročitajte još: Jedanaest ŽENSKIH SITNICA koje će vas oraspoložiti u sekundi (VIDEO)

odlazak u krevet i tonjenje u san idealno je od 21 časa, dok bi u san trebali da zapadnemo već oko 22 sata

- Nije uzalud što se velika većina živih bića danju budi, a noću spava, ujutro želi jedno, popodne drugo, a uveče treće. To je zbog uticaja planeta. Sunce aktivira procese u telu i moć delovanja, mesec daje opuštanje i priliku za odmor. Uticaj sunca ne dopušta telu da se potpuno opusti, a uticaj meseca ne omogućuje potpuno funkcionisanje bez oštećenja ljudske psihe – objašnjava ovaj ruski lekar, koji svoja predavanja o prirodnom režimu života održava širom sveta u cilju edukacije i očuvanja mentalnog zdravlja ljudi.


Foto: Pixabay

Posledice narušavanja prirodnog režima, kako objašnjava ovaj stručnjak su, postepeno propadanje mentalne sposobnosti i racionalnog razmišljanja. Naime, naučno je potvrđeno da se svest i um odmaraju se od 21 sat do 23 sata. Stoga, odlazak u krevet i tonjenje u san idealno je od 21 časa, dok bi u san trebali da zapadnemo već oko 22 sata.

Sa opadanjem snage uma, započinju teskoba i oštećenje pamćenja, odnosno mentalna nestabilnost

Pročitajte još: Frizeri tvrde: Prečesto PEREMO KOSU, šta je rešenje?

Pad mentalne snage i inteligencije ne događa se odmah, već postupno i često neprimetno, pa se negativne posledice mogu se nakupiti tokom godina. 

- Kad snaga uma opadne, čovek ne može razumeti šta je dobro, a šta loše. Teško je shvatiti šta treba da radimo u određenim  životnim situacijama, činimo greške neprestano i kasnije žalimo zbog njih.  Dalje, posle toga je teško rešiti se loših navika. Sa opadanjem snage uma, započinju teskoba i oštećenje pamćenja, odnosno mentalna nestabilnost – objašnjava Oleg Torsunov, stručnjak u oblasti prirodne psihologije. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas