· · Коментари: 0
решење

Главни симптом ПРОЛЕЋНОГ УМОРА: Како да се изборимо са све чешћом појавом?

С првим данима пролећа, стигло је и оно што нас баш толико и не радује – пролећни умор, који нас спречава да будемо продуктивни и одузима нам енергију.

1648199255_spring-g9230cf7bb_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Пролећни умор препознаћете по малаксалости, којој не можете наћи адекватно оправдање. Велики број људи пати од метеоролошких тегоба, па сваку промену времена осети као драстичну промену у организму.

Осим малаксалости, пролећни умор изазива и поспаност, раздражљивост, нагле промене расположења и пад имунитета. С обзиром да је пролећни умор готово немогуће избећи, на нама је да га спремни дочекамо и што безболније пребродимо.

Постоји неколико веома здравих метода, које ће наш организам припремити да се што боље суочи са последицама умора, а једна од првих је промена начина исхране.

Прочитајте још: Како да спречите ПОПОДНЕВНИ ПАД ЕНЕРГИЈЕ? Ево шта наука каже

Након исхране, коју смо преферирали током зиме, а која је изузетно тешка, време је за лагану исхрану, засновану на сезонским намирницама, помоћу које ћемо лакше пребродити умор, који стиже с пролећем.

Ових дана, исхрана би требало да се базира на свежем поврћу, воћу, а када је месо у питању, препоручује се грилована пилетина, која је одличан извор протеина.

Алтернатива масним и зачињеним супама, које смо конзумирали током зиме, свакако су укусни и здрави потажи, који ће вам дати потребну дозу енергије и повећати осећај ситости. Газирана пића замените свеже цеђеним соковима и укусним смутијима, који ће вашем организму побољшати имунитет и повећати ниво енергије, па ћете на тај начин барем накратко осетити да сте се решили умора, који вас из дана у дан све више исцрпљује. Не заборавите и да организму пружите хидратацију, те унесете неопходну количину воде свакодневно.

Прочитајте још: ТРИ луда начина да се решите НЕСАНИЦЕ

Поред здраве исхране, време је да активним тренинзима покренете ваш метаболизам, али и организам. Да бисте овој врсти умора стали на крај, важно је да свом организму приуштите и осам сати здравог и квалитетног сна.

Ако уведете ове мале и здраве промене, умор ће проћи готово неприметно.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.