Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ГРИЦКАТЕ УСНЕ? Ево због чега се јавља ова навика и како да је једноставно спречите

Сигурно сте се бар једном суочили са грицкањем усана

1667559907_shutterstock_1833223549.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Грицкање усана је, попут грицкања образа и шкрипања вилице, једна од најчешћих навика изазва анксиозношћу. Могуће је да ћете себе да "ухватите" како грицкате доњу усну у тренуцима анксиозности, стреса или чак замишљености. Сматра се да се овакво и слична понашања сматрају одговором ума на суочавање са анксиозношћу.

Ова навика обично није проблем ако се дешава само повремено, али уколико је понављате може да буде прави проблем. Такође, сматра се да ово није проблем ограничен само на испољавање стреса већ и на могуће проблеме са зубима, па би било добро да се консултујете и са стоматологом, пише Тхе Лист.

Прочитајте још: Како се СВЕТСКЕ ЗВЕЗДЕ БОРЕ СА СТРЕСОМ: Оне су пронашле ефикасне начине које можете применити и ви

Потенцијална штета од грицкања усана

Пошто су ткива уста и усана деликатна, црвенило и оток су уобичајени резултати ове навике. Хронично грицкање усана такође може да изазове крварење и ране. Главобоља и бол у вилици исто могу да буду резултат ове навике.

Како бисте спречили да ово постане ваша навика, потрудите са да вам усне никада не буду суве и фокусирајте пажњу на оно што радите у том тренутку.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas