· · Коментари: 0

Храна коју не треба да једете на ПРАЗАН стомак: Уколико имате проблем са желуцем и пробавој избегавајте следеће намирнице

Водите рачуна о свом здрављу

1674472173_Foto-Shutterstock-zeludac.jpg
Фото: Схуттерсток

Да ли сте се икад запитали због чега понекад доручак добро “легне”, а због чега некад ваша пробава ради сто на сат?

Уколико понекад или често, имате проблема са желуцем и пробавом, покушајте да избегавате ове намирнице на празан желудац!

1. Сирово поврће

Сирово поврће је здраво и богато витаминима и минералима. Ипак, не препоручује се за доручак јер сирово поврће је прави изазов за вашу пробаву, посебно кад га конзумирате на празан желудац.

Прочитајте још: Свакодневно конзумирање БЕЛОГ ЛУКА може донети ОСАМ ДОБРОБИТИ ВАШЕМ ОРГАНИЗМУ: Благотворно делује на цео организам

2. Јогурт

Ако имате осетљив желудац, доручак који укључује јогурт, могао би тешко да вам "падне". Наиме, јогурт садржи здраве млечне бактерије које, нажалост, не стижу до црева јер их празан желудац убије својом киселином. Шта помаже? Довољно је конзумирати покоји орашасти плод, комад авокада или кашику пахуљица, чисто како вам желудац не би био празан.

3. Банана

Банана на празан желудац нагло подиже ниво шећера у крви, али исто тако тај ниво веома брзо пада. Последица тога могу да буду нагли напади глади током дана.

4. Цитруси

Чаша свеже цеђеног сока од наранџе? Звучи здраво, али на празан желудац може да изазове горушицу. Једини изузетак је вода помешана с лимуном јер је лимунов сок подоста разређен.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.