Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Време је за јачање имунитета код деце: Ово је главни заштитник организма

Клице и вируси су свуда - у обданишту, школи, јавном превозу...

1663252187_profimedia-0311556447.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Зато су прехлада и грип најчешће заразне болести широм света. Деца могу да оболе од шест до десет пута годишње са симптомима који се крећу од цурења из носа до грознице, што често резултира пропуштеним данима из школе или дневног боравка, спорта,..

Како можемо помоћи малишанима да подигну свој имунитет и да се лакше одбране од прехладе и грипа?

Неколико студија је показало да пробиотици могу помоћи у одржавању и јачању имунолошке одбране.

Главни заштитник нашег организма је цревна баријера. Ова анатомско-микробиолошка баријера садржи преко 1000 различитих микроорганизама који чине цревну микробиоту и више од 70% свих имуних ћелија нашег тела. Управо стабилна цревна баријера одржава организам здравим.

Наиме, насељавање дигестивног тракта фетуса микробиотом, почиње још у трудноћи, наставља се током самог рођења, нарочито уколико се порођај одвија природним тј. вагиналним путем, као и преко дојења. Разлог лежи у томе што у вагиналној флори мајке, као и у мајчином млеку има доста пробиотика и пребиотика.

Фото: промо

Механизми деловања пробиотика на организам су бројни али несумњиво је да се најчешће примењују за ублажавање дијареје, која је у највећем броју случајева, а посебно код деце, узрокована вирусима.

Међутим, нису сви пробиотици исти!

Правилним одабиром пробиотика у комбинацији са пребиотиком инулином, витамином Д3 и цинком подижемо одбрамбену способност имунитета деце. Flonivin® Kids Immuno садржи патентиране пробиотске сојеве са доказаним деловањем на имунитет деце. Студије рађене са овим сојевима показале су да употребом доводе до скраћења трајање предхладе са 6,5 дана на 3,5 дана. Такође доводе до смањења употребе антибиотика као и смањењу респираторних сметњи.

Flonivin® Kids Immuno, прашак за оралну употребу је дијететски суплемент са 15 милијарди корисних микроорганизама ( Saccharomyces boulardii , Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis ), инулином, витамином Д3 и цинком. Намењен имунитету и дигестивној микрофлори код деце узраста изнад годину дана. Витамин Д, као саставни део овог производа, доприноси нормалној функцији имунског система код деце и нормалном расту и развоју костију код деце. Цинк је микроелемент који је у организму налази у малим количинама а непоходан је за раст и развој самог органима. Цинк доприноси нормалној функцији имунског система и заштити ћелија од оксидативног стреса.

Примена је врло једноставна - деца узраста изнад 1 године једном дневно садржај кесице растворити у чаши хладне воде или примешати у оброк. Предност Flonivin® Kids Immuno пробиотика је да не садржи мирис и укус, самим тим не мења укус јелу и пићу и деца га радо прихватају. У паковању се налази десет кесица са прашком.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas