Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Кора од мандарине може бити вишеструко корисна: Три рецепта за ублажавање тегоба надимања, сувог кашља и бронхитиса (РЕЦЕПТ)

Кора овог воћа садржи корисне материје

1670147907_shutterstock_519742579.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Зима је и сезона мандарина, а осим плода, врло је корисна и кора овог воћа. Мандарине обилују витаминима, антиоксидантима и другим корисним елементима.

Како ово воће расте на дрвету, садржи много мању количину тешких метала и радионуклеида који се акумулирају у земљишту. Због свега тога, може се искористити и кора мандарина у служби здравља.

Прочитајте још: Шта ће се десити са телом ако свако јутро једете ЈАЈА: Познати нутрициониста одговара на ово питање

Руска докторка Ирина Волкова истакла је да се у медицини најчешће користи сушена кора:

- Она побољшава варење, подстиче апетит и генерално јача организам. Етерична уља, фитонциди и флавоноиди помажу у лечењу болести бронхопулмоналног система – тврди она.

1. За ублажавање надимања

Самељите осушену кору мандаина и додајте у кашу, свежи сир или неко друго јело. Додајте једну кашичицу у оброк.

2. За ублажавање тегоба бронхитиса

Две кашике исецкане суве коре убаците у једну и по шољу кључале воде. Кувајте на мањој температури око 5 минута, па поклопите и оставите да одстоји сат времена. Након тога процедите. Препоручује се да конзумирате пола шоље загрејаног чаја 2-3 пута дневно, пола сата пре јела.

3. За ублажавање сувог кашља

Две кашике уситњене коре помешајте са једном чашом ракије. Оставите 7 дана на тамномместу, па процедите. 20 капи ове смесе растворите у чаши воде 3 пута дневно пре оброка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas