· · Коментари: 0

Не можете да заспите? Ове МЕТОДЕ ће вам помоћи да победите несаницу

Утоните мирно у сан и наспавајте се

1655367367_girl-1733352_960_720.jpg
Пхото: Пиxабаy

Многим људима треба много времена да се успавају. Разлози су различити. НЕки од њих могу бити стрес, претерано размишљање, или неки други проблем. Осећај ни мало није пријатан јер осећате немир, анксиозност, а у тежим случајевима овај проблем може проузроковати депресију. 

Понекад се дешава да вам треба више времена да се успавате него што заправо спавате. Ово може да буде јако исцрпљујуће и да поремети ваше дневне активности, концентрацију и расположење. Уколико још увек нисте, покушајте са овим методама. Оне вам могу помоћи да превазиђете проблем и да се коначно наспавате. 

4-7-6 метода дисања:

Мало раздвојите усне и испуштајте шушкави звук док издишете кроз уста. Затим саставите усне и тихо удишите кроз нос. Бројите до четири у себи. Задржите дах седам секунди. Након тога издахните са звуком дувања осам секунди. Избегавајте да останете превише будни на крају сваког циклуса. Покушајте методу радити без размишљања. Завршите овај циклус уз четири пуна даха. 

Прогресивно опуштање мишича:

Подигните ваше обрве колико год можете и задржите их тако пет секунди. Ово ће истегнути мишиће вашег чела. Затим одмах опустите обрве и осетићете како тензија опада. Чекајте десет секунди. Смејте се широко стварајући тензију у вашим образима. Чекајте пет секунди, а потом се опустите. Направите паузу од десет секунди. Буљите са затвореним очима. Останите тако пет секунди. Опустите се. Направите паузу од десет секунди. Лагано главу нагните назад како бисте могли гледати у плафон. Останите тако пет секунди. Опустите се док ваш врат лагано тоне у јастук. Паузирајте десет секунди. Наставите опуштати остатак тела, од трицепса до груди па до стопала. Пустите себе да заспите чак и ако не завршите у потпуности методу опуштања мишића. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.