Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
јастук

Необичан НАЧИН да олакшате БОЛ У ЛЕЂИМА док спавате

Спавање са јастуком између ногу је изузетно здраво, а нарочито ако вас боле доњи део леђа или ноге.

1600422573_Depositphotos_12722983_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ако спавате на боку, обавезно пробајте да држите јастук између ногу. Не само да ће вам бити удобније, већ је ово изузетно здраво за организам!

1. Повећава удобност

Фото: Депосит

Јастук између ногу повећава удобност и уклања притисак - држећи колена једно изнад другог обезбеђује поравнање кукова и карличног подручја.

2. Смањује стрес на куку

Смањује стрес на куку јер спречава његово ротирање и повлачење карлице изван поравнања.

Прочитајте још: ПРЕСКАКАЊЕ ВИЈАЧЕ: Тренинг за ЦЕЛО ТЕЛО (ВИДЕО)

3. Одлично је за људе које боли доњи део леђа

Овај положај изврстан је за људе који имају проблема с боловима у доњем делу леђа или болове у ногама, посебно за оне који имају ишијас.

Док спавате на боку, ако немате јастук, "горња" нога се често помера напред док тражите положај у којем се више одмарате. Тај притисак увијања у доњем дијелу леђа може иритирати нерве.

4. Помаже код апнеје

Фото: Депосит

Спавање на боку с јастуком између ногу је такође корисно за оне који имају абнормалности дисања, као што је апнеја. У том су положају ваши дисајни путеви стабилнији и мање је вероватно да ће ограничити ваздух.

Прочитајте још: Ове ЈУТАРЊЕ РУТИНЕ могу да замене КАФУ: Осећаћете се лепше

Држањем поравнате карлице, смањују се болови у врату и леђима што смањује могућност апнеје у сну.

5. Побољшава циркулацију

Благо подизање јастука између ногу помоћи ће да се олакша проток крви кроз вену цаву - која је главна вена која преноси крв у срце и леђа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas