· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ НАВИКЕ

Ове намирнице снижавају ЛОШ ХОЛСТЕРОЛ

Лош холестерол је озбиљна претња здрављу...

1639349940_shutterstock_147443972.jpg
Фото: Shutterstock

Здрав ниво холестерола је 200 милиграма по децилитру крви, с тим да лошег ЛДЛ холестерола треба да буде испод 100 милиграма, а доброг ХДЛ колестерола изнад 60 милиграма. Оптимални ниво триглицерида у том случају мора бити испод 150 милиграма по децилитру.

Прочитајте још: Најједноставнији начин чишћења четкица за шминку: Овај метод користи и славни шминкер Ким Кардашијан из Црне Горе

Добар ниво холестерола покушајте да одржавате здравом исхраном и намирницама...

Добар ниво холестерола покушајте да одржавате здравом исхраном и намирницама, пре него што се обратите фармацеуту и лекару у потрази за медицинским препаратом који ће решити овај проблем.

Прочитајте још: Најновији тренд приликом наношења пудера: Да ли сте за или против?

Авокадо је намирница богата мононезасићеним масним киселинама, баш као и маслиново уље и спушта ниво ЛДЛ холестерола, повећавајући притом и ниво ХДЛ колестрола

Сјајан учинак има и пасуљ, јер само пола шољице прашка у вариву смањује ниво лошег холестерола за осам посто на начин да прехрамбена влакна из пасуља спречавају апсорпцију холестерола из хране.

Прочитајте још: Отац му је био један од наших најпознатијих глумаца, а ево како изгледа мајка Срђана Тодоровића (ФОТО)

Црна чоколада има благотворан учинак на колестерол јер јача ниво доброг ХДЛ колестерола и то за 24 посто.

Црвено вино богато је антиоксидансима који снижавају ниво лошег ЛДЛ холестерола, док ће алкохол у умереним количинама подићи ниво доброг, па је то још један добар разлог за чашицу вина дневно.

Риба пуна омега-3 масних киселина попут туне или лососа повећава ниво доброг холестерола и до 4 посто, а како уз то благотворно делује као превентива за болести срца и деменцију, требала би барем једном недељно бити на вашем тањиру.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.