Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВО

Намирнице које ће вам помоћи да се ослободите узнемирености и напетости

Анксиозност је болест модерног доба, са којм се већина људи сретне у неком периоду живота.

1608298329_Depositphotos_192692364_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Све чешће нас до анксиозности доводе стрес, исцрпљеност, превише рада - сагоревамо и то нас кошта физички и психички.

Све више истраживања указује на то да нас управо тракт за варење понекад изневери, јер не може да одигра праву улогу у нашем имуном и неуролошком систему.

Прочитајте још: Најчешћи разлог ПРОШИРЕНИХ ВЕНА: Избегните их на време

Зато је веома важно да - било да узимамо неку терапију или не - уведемо одговарајућу исхрану.

Здрава храна умногоме може да ублажи симптоме депресије и анксиозних поремећаја.

Нагласак треба ставити на поврће, воће, интегралне житарице, орашасте плодове, семенке и млечне производе без додатог шећера.

Ферментисана храна

Храните се што чешће храном обогаћеном "добрим бактеријама". Она има кључну улогу у здрављу црева.

Прочитајте још: Доктор открива шта значи ХПВ ВИРУС код жена: Ово је најважније да урадите за своје здравље

На столу што чешће треба да буде јогурт, али и кисели купус.

Можете пробати и источњачку туршију, која се лако и брзо спрема и одлична је за оне месеце кад се ваше буренце с купусом "одмара" и чека наредну сезону.

Вишње и трешње

Нисте уживали у лету ако вам оно прође без главног и омиљеног црвеног воћа. Уз фантастичан укус, добићете и одговарајућу дозу кверцентина, флавоноиде који чине чуда за здравље стомака.

Прочитајте још: Ове намирнице успоравају старење

Међутим, овај борац против слободних радикала има и друге лековите моћи. Истраживачи кажу да обара притисак, брани организам од вируса и доприноси здрављу срца. 

Кверцентина има и у грожђу, бобичастом воћу и вину, али и у црном луку.

Црна чоколада

Многи се жале да им је црна чоколада сувише горка. 

Међутим, треба знати да међу оданим љубитељима ове посластице има мање депресивних особа него у општој популацији!

Прочитајте још: Комбинација која успорава развој тешких болести: Потребна су вам само ДВА САСТОЈКА (РЕЦЕПТ)

Чај од камилице

Већину нас овај напитак повезује са детињством, када су нам родитељи често правили овај напитак. Међутим, и најновија истраживања показују да камилица заиста ублажава симптоме анксиозних поремећаја.

Важно је да истрајете и чај од камилице конзумирате неколико месеци.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas