Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИСОКЕ ШТИКЛЕ

ДАМЕ ОПРЕЗ: Ово су најопасније НЕПРИЈАТНОСТИ које прузрокују ВИСОКЕ ПОТПЕТИЦЕ!

Штикле су један од најженственијих комада који краси сваку фигуру те сваки стајлинг подиже на ниво више.

1603368579_Depositphotos_28646385_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Али, јесте ли знали да штикле могу бити итекако опасне? истраживање је открило коју то нуспојаву овај тренди модни додатак повлачи са собом.

Ношење штикли захтева праксу и што их више носите то ће вам у њима бити лакше да ходате. Али овај однос се не односи и на ваше здравље. Наиме, последње истраживање спроведено на великом узорку жена објашњава да ношењем штикли све више угрожавате здравље у старијој животној доби.

И док на самом почетку високе потпетице јачају мишиће листова и глежњева, реч је само о врло краткотрајном ефекту. Наиме, жене које штикле с потпетицом већом од 10 центиметара носе више од три пута седмично значајно повећавају шансу за деформацију свих зглобних мишића.

Прочитајте још: Ову ОБУЋУ не треба носити свакодневно: Изазивају ове ЗДРАВСТВЕНЕ ТЕГОБЕ

Такве негативне промене на мишићима доводе до бројних хроничних болести попут упале зглобова или артритиса. Исто тако, ефект се одражава и на вашу кичму.

Али, ако желите и даље да уживате у својим модним савезницама постоји трајно решење које се крије у вежбама јачања мишића и зглобних веза. Редовним вежбама за колена, листове (потколенице) и глежњеве ваше ће ноге изгледати лепше, али и остати здраве и лепе и у старијој животној доби.

Фото: Депозит

Прочитајте још: МЕКЕ, наранџасте или ПИНК: У њима ноге изгледају још ДУЖЕ!

ВЕЖБЕ ЗА ПОТКОЛЕНИЦЕ И ЗГЛОБОВЕ

1. Вежба:

  • Станите усправно испред зида у благи раскорак и изравнајте леђа. 
  • Подигните се на прсте колико год можете, а онда се спустите у почетни положај.
  • Вежбу понављајте сваки други дан у три серије по 15 до 20 понављања.

2. Вежба:

  • Станите на високи праг, столицу или ниску клупицу, али тако да сте ослоњени само на предњи део стопала (газиште), а пете су слободне. 
  • Подигните се максимално на прсте, а онда спустите пете до најниже тачке.
  • Вежбу понављајте сваки други дан у три серије по 15 до 20 понављања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas