· · Komentari: 0
VISOKE ŠTIKLE

DAME OPREZ: Ovo su najopasnije NEPRIJATNOSTI koje pruzrokuju VISOKE POTPETICE!

Štikle su jedan od najženstvenijih komada koji krasi svaku figuru te svaki stajling podiže na nivo više.

1603368579_Depositphotos_28646385_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ali, jeste li znali da štikle mogu biti itekako opasne? istraživanje je otkrilo koju to nuspojavu ovaj trendi modni dodatak povlači sa sobom.

Nošenje štikli zahteva praksu i što ih više nosite to će vam u njima biti lakše da hodate. Ali ovaj odnos se ne odnosi i na vaše zdravlje. Naime, poslednje istraživanje sprovedeno na velikom uzorku žena objašnjava da nošenjem štikli sve više ugrožavate zdravlje u starijoj životnoj dobi.

I dok na samom početku visoke potpetice jačaju mišiće listova i gležnjeva, reč je samo o vrlo kratkotrajnom efektu. Naime, žene koje štikle s potpeticom većom od 10 centimetara nose više od tri puta sedmično značajno povećavaju šansu za deformaciju svih zglobnih mišića.

Pročitajte još: Ovu OBUĆU ne treba nositi svakodnevno: Izazivaju ove ZDRAVSTVENE TEGOBE

Takve negativne promene na mišićima dovode do brojnih hroničnih bolesti poput upale zglobova ili artritisa. Isto tako, efekt se odražava i na vašu kičmu.

Ali, ako želite i dalje da uživate u svojim modnim saveznicama postoji trajno rešenje koje se krije u vežbama jačanja mišića i zglobnih veza. Redovnim vežbama za kolena, listove (potkolenice) i gležnjeve vaše će noge izgledati lepše, ali i ostati zdrave i lepe i u starijoj životnoj dobi.

Foto: Depozit

Pročitajte još: MEKE, narandžaste ili PINK: U njima noge izgledaju još DUŽE!

VEŽBE ZA POTKOLENICE I ZGLOBOVE

1. Vežba:

  • Stanite uspravno ispred zida u blagi raskorak i izravnajte leđa. 
  • Podignite se na prste koliko god možete, a onda se spustite u početni položaj.
  • Vežbu ponavljajte svaki drugi dan u tri serije po 15 do 20 ponavljanja.

2. Vežba:

  • Stanite na visoki prag, stolicu ili nisku klupicu, ali tako da ste oslonjeni samo na prednji deo stopala (gazište), a pete su slobodne. 
  • Podignite se maksimalno na prste, a onda spustite pete do najniže tačke.
  • Vežbu ponavljajte svaki drugi dan u tri serije po 15 do 20 ponavljanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.