· · Komentari: 0

Da li ste probali DIJETU SA JABUKOM? Mršavite zdravo i bez gladovanja

Dijeta sa kojom se ne morate izgladnjivati

1647618410_jabuka.jpg
Foto: Pixabay

Jabuka je voće čija korisna i zdrava svojstva često potcenjujemo i zaboravljamo. Osim što štiti zube, jabuka topi i masne naslage. Isprobajte ovu dijetu koja sadrži samo ukusne i zdrave namirnice, a koja će vam pomoći da se bez gladovanja rešite nakupljenih kilograma.

Pročitajte još: Smršajte do LETA! Zdrava dijeta u kojoj imate NORMALNE OBROKE, ali mršavite

Da bi bila dobra za vaše telo dijeta pre svega mora biti raznovrsna, a vašem organizmu mora pružiti sve potrebne sastojke. Dijeta s jabukom namenjena je osobama koje na zdrav način žele da se reše nakupljenih kilograma. Sastoji se od četiri obroka na dan pre kojih obavezno morate pojesti jabuku.

Dnevni meni sadrži vrlo malo ugljenohidrata i dovoljno proteina koji dokazano smanjuju apetit. Kombinujte sledeće namirnice i uživajte u ukusnim obrocima.

PREPORUČENE NAMIRNICE:

- Voće, sušeno i koštunjavo voće, svež sir, jogurt, jaja, pileća prsa, ćuretina, teletina, riba, integralni pirinač, zobene pahuljice, brokoli, šargarepa, blitva, spanać, sveža zelena salata i paradajz.
 - Izbegavajte slatko, a osetite li snažnu želju za šećerom pojedite tablu tamne čokolade.

PRIMER DNEVNOG JELOVNIKA:

Doručak: Jabuka (pre obroka), omlet i zobene pahuljice na mleku

Međuobrok: šolja obarenog svežeg sira i ili jogurt s manje masnoće

Ručak: jabuka, 2 komada pečenih pilećih prsa, kuvani brokoli, 2 šake integralnog pirinča

Večera: jabuka, losos ili bela riba s roštilja i salata po želji

Međuobrok: voće ili kuvano povrće po izboru, jogurt

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.