· · Komentari: 0
ČOKO DIJETA

Najslađa dijeta: Čokolada topi 10 kilograma za mesec dana (JELOVNIK)

Želite da oslabite ali ne možete da se odreknete čokolade? Onda je ovo savršena dijeta za vas!

1607619944_woman-674977_1280.jpg
Foto: Piksabej

Uz režim ishrane koji vam predstavljamo moći ćete da uživate u omiljenoj poslastici i u proseku mršavite i do 10 kilograma mesečno!

Pročitajte još: Želite da smršate 4 KILOGRAMA za tri dana? Odmah se bacite na JOGURT DIJETU

Povrćeno - neograničeno
Niskokalorično povrće, kao što su brokoli, paprike, spanać, špargle, pečurke i paradajz, dozvoljeno je u neograničenim količinama.

Za većinu osoba koje muče muku sa suvišnim kilogramima čokolada je namirnica od koje se najteže rastaju. Čokolada spada u visokokalorične namirnice i samim tim nije pogodna za dijetalne režime ishrane.

Kilogrami se gube i oslobađate se zavisnosti!

Sa ovom dijetom se postiže da ljubitelji čokolade izgube kilograme, ali i da se oslobode zavisnosti od ove namirnice. Za to je potreban poseban dijetalni plan sa pažljivo odabranim namirnicama. Osim prve nedelje, kada je čokolada strogo zabranjena, u danima koje slede dozvoljeno je da se konzumira u umerenim količinama (od 50 do 300 kcal dnevno).

Pročitajte još: Verovali ili ne: Ravan stomak za samo jedan dan?

Jedu se tri obroka i dve užine i pije čaj!
Foto: Piksabej

Jelovnik je podeljen na tri glavna obroka i dve užine. Svakog dana neophodno je da se pije nemasno mleko, puno vode i biljnih čajeva umesto kafe. Masna hrana je isključena, a od mesa preporučuje se pileće, ćureće, juneće...

Traje šesta dana, a sedmog dana se jede normalno.

Dijeta traje šest dana u nedelji, a sedmog dana je dozvoljeno da se jede "normalno", ali bez preterivanja u visokokaloričnim namirnicama. Jelovnik u prvoj nedelji je najrigorozniji i sadrži svega 1.000 kcal po danu. Posle toga slede jelovnici od 1.300 do 1.400 kcal.

Dozvoljeno je testo!

Ono što je posebno interesantno u vezi sa ovom dijetom jeste i to što, osim čokolade, dozvoljava i druge "nepopularne" namirnice kao što su kokice, testeninu, itd.

Pročitajte još: Doktorka Ivana Šarac savetuje: Kako da postite zdravo i da se NE UGOJITE

Primer jelovnika za PRVU nedelju (do 1.000 kalorija):

Doručak: kriška integralnog tosta, poširano jaje, kriška grilovanog paradajza

Obavezno vežbe!
20 minuta svakog dana je obavezan brzi hod, a svakog jutra treba da se rade vežbe dubokog disanja. Preporučuju se plivanje, joga ili ples jednom do dva puta nedeljno.

Užina: srednja banana

Ručak: velika činija salate od svežeg povrća (paprike, spanać, paradajz, karfiol...)

Užina 2: 4 krekera tanko premazana malomasnim sirom, krastavac

Večera: bareno niskokalorično povrće u neograničenoj količini (brokole, spanać, paprika, pečurke...),  pljeskavica od junećeg mesa, šolje kuvanog pasulja, jabuka

Pročitajte još: Hrana koju pred SPAVANJE ne treba da jedete: Želudac loše reaguje

Primer jelovnika za ostale nedelje (do 1.400 kalorija):

Doručak (250 kcal): mešana voćna salata, čokoladni šejk SLIKA 6

Užina (150 kcal): šaka kokica bez soli ili šećera, jabuka

Ručak (350 kcal): čokoladni šejk, mešana salata sa 30 g rendanog sira, jabuka

Večera (500 kcal): 180 g barene testenine ili 200 g pečenog krompira s sosom bolonjeze (prodinstati 2 kašike mlevene junetine sa čenom belog luka i pomešati sa sosom od paradajza), salata ili povrće pripremljeno na pari SLIKA 7

Užina 2 (150 kcal): voćna salata i 2 kockice crne čokolade

Pročitajte još: Kako da se nivo HOLESTEROLA reguliše na prirodan način?

Održavanje težine

 

Ukoliko ste uz pomoć ove dijete i vežbi uspeli da ostvarite savršenu liniju, ostaje vam samo da je održavate. U tome će vam pomoći isti ovaj jelovnik. Pošto ste naučili kako da se kontrolišete kad je reč o čokoladi, sve što je potrebno jeste da svakog dana na dozvoljenih 1.300 do 1.400 kcal dodate još 200. Posle dve nedelje, ako primetite da i dalje mršavite, možete da povećavate unos kalorija za 100 nedeljno.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.