· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Pet namirnica koje možemo DORUČKOVATI posle 10 sati, a da istovremeno sačuvamo SAVRŠENU LINIJU

Doručak je neizostavan obrok, čak i kada ste na najstrožim dijetama...

1614899229_hleb.jpg
Foto: Pixabay

Prehrambena industrija učinila je doručak najvažnijim obrokom u toku dana, usprkos činjenici da njegovo preskakanje zapravo nema loše posledice. Osim toga, kvalitetan doručak može poboljšati raspoloženje i pozitivno uticati na ostatak dana.

Pročitajte još: Dijeta Gvinet Paltrou: Glumica otkrila tajnu svoje savršene linije

Ipak, trik je u tome da znate šta smete da jedete, a šta ne smete jesti za doručak. Stručnjaci izdvajaju namirnice koje je najbolje da izbegavamo pre 10 sati ujutro.

Studije su pokazale da punomasni jogurt zapravo pomaže u gubitku kilograma. Konzumiranje proteina ujutro može vam pomoći da tokom dana manje osećate glad, a upravo punomasni jogurti sadrže proteine.

Promena: KETO dijeta: Pet OMILJENIH namirnica koje možete jesti tokom ovog režima ishrane

Gotove palačinke i vafli

Većina zaleđenih, polugotovih palačinki, vafla i sličnih biskvitnih kolačića sadrži rafinisane ugljenehidrate. To nije nužno loše, ali rafinisani ugljenihidrati mogu podstaći iznenadne napade osećaja gladi tokom dana. Takvi proizvodi sadrže i malo vlakana i puno trans masti koje su štetne za vaše zdravlje.

Ceđeni sokovi
Većina voćnih sokova sadrži jednaku količinu šećera kao i gazirani sokovi, što ih čini jednim od najgorih izbora za doručak ili konzumaciju uopšte. Takođe, ne sadrže gotovo nimalo vlakana.

Pročitajte još: KARFIOL je odličan za zdravlje, a na JEDNO njegovo svojstvo treba obratiti pažnju!

Nemasni jogurti

Nemasni jogurt postao je široko dostupna alternativa za doručak. Nažalost, često sadrže mnogo dodanih šećera i malo proteina. Studije su pokazale da punomasni jogurt zapravo pomaže u gubitku kilograma. Konzumiranje proteina ujutro može vam pomoći da tokom dana manje osećate glad, a upravo punomasni jogurti sadrže proteine.

Pročitajte još: Ekspres test na koronu: Prehlada, grip ili KOVID-19? (10 recepata)

Žitarice

Iako vrlo praktične, najpopularnije žitarice, odnosno musli za doručak sadrži ogromnu količinu šećera koji vremenom može uzrokovati nakupljanje masnoća u predelu stomaka.

Tost sa maslacem

Za razliku od onoga što većina misli, doručak ne mora nužno biti obrok bez masnoća. Trik je pronaći pravu vrstu masnoća. Maslac sadrži masnoću koja vam pomaže preraditi vitamine, ali sadrži i previše zasićenih masti, što može naneti štetu vašem srcu, ali i podstaći debljanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.