Oglas
· · Komentari: 0
SUPERHRANA

Pet supernamirnica od kojih ćete oslabiti 15 kilograma: Doručkujte JAJA umesto PECIVA!

Radi se o maloj korekciji, a ne promeni ishrane ili dijeti!

1611758934_Depositphotos_5586348_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Prva pomisao na orašaste plodove je da su masni. Međutim, bademi, lešnici, indijski orah i druge namirnice iste grupe su bogati vlaknima, dobrim masnoćama i drugim nutrijentima koji pospešuju gubitak kilograma. Istraživanje je pokazalo da su osobe čija dijeta je uključivala bademe i druge orašaste plodove oslabile 8 kg više od onih koji nisu konzumirali ove namirnice!

Pročitajte još: Dijeta iz snova: Traje 3 dana, a glavni sastojak je sladak!(JELOVNIK)

Međutim, to nije sve!

Poznato je da pasulj, kao i druge mahunarke, sadrži obilje vlakana koja su dobra za probavu. Bogat je antioksidantima, reguliše nivo šećera u krvi i deluje na prejedanje. Vlakna, koja se rastvaraju u našem probavnom traktu utiču i na topljenje masnih naslaga. Istraživanja su pokazala da svega sat vremena nakon konzumiranja pasulja, organizam ubrzava sagorevanje masnih naslaga za 20-25 %!

Crna čokolada je kralj!
Ukoliko se počastite sa par kockica crne čokolade pre obroka, unećete za 15 % manje kalorija nego da pre obroka niste ništa pojeli! Osim što ćete se fino zasladiti, ova namirnica deluje tako da uopšte neće osećati potrebu za masnom hranom. Manje masne hrane znači manje sala! Stručnjaci smatraju da je to zahvaljujući bioflavonoidima, antioksidantima koji suzbijaju glad, a nalaze se u kakaou.

Zato ako želite da se rešite sala, optimalna doza ovog povrća je jedna šolja dnevno!

Jaja štede 400 kalorija u odnosu na pecivo!

Najzanimljiviji je podatak pokazala američka studija da, ukoliko za doručak pojedete jaja umesto peciva sa istim brojem kalorija, u toku dana ćete uneti 400 kalorija manje!

Razlog je jedostavan. Jaja su bogata proteinima koji čine da se duže osećamo siti. Osim toga, proteinske namirnice utiču na povećanje mišićne mase i pomažu mršavljenje jer ih naš organizam teže "obrađuje", pa samim tim i troši više energije!

Pročitajte još: Osam namirnica koje će "pojesti" kilograme

Zahvaljujući vlaknima i drugim nutrijentima koji stabilizuju hormone, dijeta bazirana na namirnicama od integralnih žitarica daje mnogo bolje rezultate od onih koje u svom jelovniku sadrže prerađeno belo brašno.

Eksperiment je pokazao da su osobe na ovakvom dijetalnom režimu ishranu čak dva i po puta više smanjile obim svog struka od ispitanika čija dijeta je sadržala beli hleb i peciva. Čak i ako niste na dijeti, ova namirnica će vam pomoći da smanjite rizik od gojenja za 49 %.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas