Oglas
· · Komentari: 0
JESTIVO CVEĆE

BOLJE OD ŠPARGLE: Biljka koju viđate po svim dvorištima i terasama je zapravo JESTIVA i VEOMA UKUSNA! (RECEPT)

Ne razmišljate često o bakinoj hosti kao najboljem mestu za berbu ručka, ali možda je vreme da otvorite oči za sve divne jestive biljke koje vrebaju u vašem dvorištu.

1635854844_pjimage--9-.jpg
Foto: Shutterstock/Printskrin/Jutjub/Chef Dominic Colose
Oglas

U prosečnom prigradskom dvorištu vreba na desetine jestivih namirnica. Neke od njih su divlje, poput maslačaka, a druge su kultivisane biljke koje su ukusne za jelo.

Pročitajte još: KRALJEVSKA PLJESKAVICA: Pravi se od DVA sastojka koja svi vole! (RECEPT)

Hoste su slučajno i jedno i drugo... one su biljka koja je nekada bila ukusna šumska biljka, koja je postala kultivisana u našim dvorištima. Negde u procesu, jestivi deo je izgubljen u prevodu, ali to ne znači da još uvek nisu ukusne!

Foto: Piksabej

Recept za grilovane hoste

Isecite delove hoste koji su tek počeli da rastu iz zemlje (liče na šparglu) i uberite nekoliko listova.

Na srednje jakoj vatri ugrejte maslinovo ulje, na koje ćete dodadi prvo stabljike, a nakon 1-2 min i lišće. Posolite i pobiberite i ostavite da se prži nekoliko minuta.

Kada vidite da je dobilo garavu boju na krajevima, a da su listovi uvenuli, dodajte puter i pržite na jakoj vatri manje od minut uz mešanje.

Hoste odlučno idu uz jela sa slaninom, pršutom, sirom, kao i u sva jela gde se špargla pojavljuje u receptu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas