· · Komentari: 1
bakina kuhinja

Danas spremamo SATARAŠ prema bakinom receptu: Pripremite ga sada i ostavite za zimu (FOTO/VIDEO)

Sataraš je fino jelo koje možete jeste za doručak, ručak ili večeru.

1632551116_20210924_130104.jpg
Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje danas stiže odlična ideja za ukusno jelo, satarš. Naprvite ga u obliku zimnice i uživajte zimi kad god poželite.

Porebno je:

  • 2 kg paprike ( ja sam koristila crvene)
  • 1.2 kg  kg luka
  • 1.5 kg paradajza
  • ulje 
  • soli

Pročitajte još: FANTAZIJA! Pogača sa KAČKAVALJEM - Lako se pravi, a svi je vole! (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Sve dobro oprati očistiti iseći na krupnije, papriku na kolutove, luk na rezance, a paradajz oguliti i iseći na kocke. U veću šerpu sipati ulja po želji (ja sam sipala 200 ml),  pa kad se ugreje ubaciti sečen luk i pržiti ga na tihoj vatri bez dolivanja vode. 

Foto: privatna arhiva

Može se pokriti poklopcem. Posle 10-15 min dodati papriku i posoliti, pržiti oko 20 min. Ubaciti paradajz da se i on uprži dok sok malo ne ispari.

Foto: privatna arhiva

Po želji možete dodati još malo ulja. Kad se povuče varjačom po dnu šerpe i vidi se dno sataraš je gotov. Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak.

Ohladiti i spakovati u plastične kutije sa poklopcima. Ohlađeno odložiti u zamrzivač.

Foto: privatna arhiva

Zima kad se poželite sataraša izvadite iz frižidera i propržite 2-3 min. Uživajte!

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.