Oglas
· · Komentari: 0
Bakina kuhinja

Limun, orah i šečer u prahu...Neverovatan kolač koji miriše na DETINJSTVO (VIDEO/RECEPT)

Kolači iz BAKINE kuhinje koji nas podsećaju na detinjstvo

1619251310_kolac.JPG
Foto: YoutubePrintscreen/Bakina kuhinja
Oglas

Obradujte danas ukućane kolačem koji će zamirisati na prošlost i najlepše uspomene. Da uz pomoć najlepših mirisa iz rerne probudite takve uspomene, potrudila se Bakina kuhinja i najdivniji recepti koje nam nesebično daje.

Probajte, danas je preznik, nek zamiriše i kuća.

Potrebno je:
400 gr brašna
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
korica limuna
100 ml mleka
1 jaje i 1 žumance
100 gr maslaca ili masti
malo soli

Nadev:
100 gr ml oraha
1 belance ili malo mleka

Priprema
Kvasac potopiti u malo mlake vode, dodati navedene sastojke i zamesiti mekše testo. Ostaviti da odmori. 

U orahe staviti šećera po želji, belance ili mleka i dobro izmešati. Malo naraslo testo razviti pola cm pa kalupom za krofne vaditi krugove.

U sredinu stavljati kašičici oraha skupiti sa strane i ređati u pleh ili papirne korpice. Pokriti da malo odmore.

Namazati uljem pa peći na 200 stepeni C 25 min.

Posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Mogu duže stajati u kutiji. Sladite se i uživajte.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas