Oglas
· · Komentari: 0

PROVERENO NAJBOLJA! Započnite dan sa pitom od kiselog kupusa (RECEPT)

Kiseli kupus nije samo obična salata

1704968000_45073_screenshot-7_iff.jpg
Foto: Printskrin
Oglas

Ako hoćete da napravite nešto posno i zdravo u ove dane posta – napravite pitu. Oni koji su probali znaju koliko je ukusna, a ono koji nisu – vreme je da probaju. Neće se pokajati.

Šta je čini zdravom

Kiseli kupus nije samo obična salata. To je jedna od najzdravijih namirnica koje konzumiramo zimi. I treba ga jesti svaki dan prvenstveno zbog toga što je reč o prirodnom probiotiku koji hrani dobre bakterije u crevima, piše Lepota i Zdravlje. To je ključno za jak imunitet i svima nam je to prioritet u danima kada haraju razni virusi. Osim toga, ako ste na terapiji antibioticima, jedite kiseli kupus jer će on ubrzati obnavljanje narušene mikroflore creva. 

Recept za posnu pitu od kiselog kupusa

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 šargarepe
2 krompira
1 šolja pirinča
so i biber po ukusu
1 pakovanje gotovih kora za pitu
ulje

Priprema: Uklonite vanjske listove kiselog kupusa i naseckajte ga sitno. A zatim ga isperite pod mlazom hladne vode. Na srednje jakoj vatri, propržite crni luk na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu i kiseli kupus. Dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša. Dodajte oljušten i sitno iseckan krompir i dobro opran pirinač. Posolite i pobiberite po ukusu. Zatim dolijte malo vode i dinstajte još nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine i pirinač ne nabubri. Sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se ohladi. Premažite jednu koru uljem i preko stavite drugu. Filujte kore i urolajte ih kao i svaku drugu pitu. Ili slažite jednu preko druge. Kako vam se više sviđa. Ukus će ostati isti. Ređajte jufke u podmazanu tepsiju, premažite ih uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa oko 30-40 minuta, dok ne porumeni. 

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas