· · Komentari: 0
RECEPT

RECEPT KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Hrskava sočna pita sa bananama (VIDEO)

Ovako nešto do sada većina vas nije probala

1648361583_pita.png
Foto: YouTube printscreen

Iz bakine kuhinje ovoga jutra stiže nam recept za pitu sa bananama, koji do sada nismo imali prilike da vidimo. Samim tim, ukoliko je pripremite, iznenadićete svoje ukućane, ovim savršenim slatkišem.

Pročitajte još: Magija na tanjiru! POSNI tart sa malina koji topi nepca (RECEPT)

Potrebno je:

500 gr tankih kora za baklavu
ulje maslinovo
100 gr mlevene plazme (može posni keks da bude posna)
100 gr seckanih oraha
100 gr suvog groždja u rumu
4-5 banana

Priprema:

Koru rašititi na sto pa premazati uljem dodati još dve jednu premo drurge .  Na dno kore po širine poredjati banane na veće komade, odozgo 1 kašika plazme mlevene ili keks posni, pa seckani orasi i suvo groždje potopljeno u rumu. Saviti ivice i uviti u rolat. Redjati u podmazan pleh ili obložen pek papirom, Oštrim nožem poseći na manje rolate. 

Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta Po želji posuti prah šećerom  i vanilin šećerom

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.