Oglas
· · Komentari: 0

Sjajan predlog za ručak: Piletina u pavlaci i siru (RECEPT/VIDEO)

Recept po svačijem ukusu

1652164011_piletina.jpg
Foto: Youtube printscreen
Oglas

Ukoliko danas ne znate šta biste lepo pripremili za ručak, iz Bakine kuhinje dolazi recept koji će vas oduševiti.

Pročitajte još: Neverovane ideje za sedam dana u nedelji: Novi jelovnik koji će vaši ukućani obožavati (RECEPTI / SPISAK)

Potrebno je:

1 pileće belo meso
2 lista suve slanine
100 gr kisele pavlake
3 lista kačkavalja
1 kašika sirnog namaza
3 čena belog luka
200 ml mleka
100 ml vode
1 kašika brašna
suvi začin
origano..peršunov list
mleven biber
po želji tucan ljuta paprika
50 ml ulja

Priprema:

Suviu slaninu iseckati na kockice Tiganj podmazati četkicom uljem pa propržiti slaninicu da se zapupi i porumeni. 

Dodati meso na filete isečeno. Dodati malo vode pa dinstati  da omekne pa zapeći sa jedne i druge strane. Izvaditi meso pa u šerpu dodati ostatak ulja, ubaciti brašno i izgnječen beli luk da dobije krem boju.

Dodati mleko i vodu i mešati da ne zagori, Iznešati pavlaku i sir pa ubaciti u sos i izjednačiti, Ubaciti suvi začin, origano mleven biber i vratiti na šporet. Ubaciti meso i na veoma laganoj vatri prokrčkati minut dva. 

Pred kraj dodati 2-3 lista kačkavalja da se istopi . Posuti sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas