· · Komentari: 0
UKUSI ZIME

Tradicionalni ruski recept za ZIMNICU: Napravite marinirani PATLIDžAN

Ovo je recept za brzu zimnicu koju ćete obožavati

1669506195_226155_shutterstock-793535407_ls.jpg
Foto: Shutterstock

Jedno od najbržih i omiljenih jela sa patlidžanom je kiseli patlidžan. Upravo je ovaj recept dugo zaživeo u Rusiji. Naravno, s vremenom, omiljeni recepti se donekle menjaju i dobijaju druge karakteristike, ali ovaj ostaje praktično nepromenjen.

Pročitajte još: Čaj od NANE vam može pomoći da se oslobite SALA na stomaku: Smanjuje apetit i rešava probleme sa verenjem

Sastojci:

  • nekoliko patlidžana
  • pet čena belog luka
  • ljute papričice
  • sušeni origano ili timijan
  • belo vinsko sirće
  • maslinovo ulje
  • so

Priprema:

Sitno iseckajte beli luk i ljutu crvenu papriku. U šerpi prokuvajte vodu i dodajte so i sirće po ukusu. Patlidžan oguliti i iseći na kockice. U ovoj salamuri kuvajte iseckane patlidžane 5-7 minuta, izvadite ih šupljikavom kašikom i odmah začinite maslinovim uljem, belim lukom, ljutom paprikom i timijanom. Proporcije namirnica ovde su na slobodnom izboru domaćica.

Pročitajte još: Danijela Dimitrovska otkrila šta jede u toku dana: U četvrtoj deceniji izgleda božanstveno bez gladovanja (VIDEO)

Ohladite, zatim - uživajte. Zaista ga volimo na sušenom hlebu, sa parčetom prepečenog viskoznog sulugunija ili halumija.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.