Pasulj je jedno od omiljenih jela u našem regionu, ali mnogi prave ključne greške koje mogu narušiti njegov ukus i probavljivost.

Ako vam pasulj često ispadne tvrd, previše gust ili izaziva nadimanje, verovatno radite nešto pogrešno.
Najčešće greške u pripremi pasulja:
Kuvanje u vodi u kojoj je pasulj potapan – Ova voda sadrži supstance koje mogu izazvati nadimanje i otežati varenje. Zbog toga se uvek preporučuje da pasulj procedite i kuvate u svežoj vodi.
Dodavanje soli na početku kuvanja – So usporava omekšavanje zrna, pa pasulj može ostati tvrd i nakon dužeg kuvanja. Najbolje je dodati so tek pred kraj kuvanja.
Dolivanje hladne vode tokom kuvanja – Nagla temperaturna promena može izazvati da pasulj postane neujednačeno skuvan. Uvek koristite toplu vodu ako je potrebno dolivanje.
Tajni trik za savršen pasulj:
Pasulj uvek potopite preko noći u mlakoj vodi sa kašičicom sode bikarbone. Soda pomaže da zrna omekšaju i eliminiše sastojke koji izazivaju nadimanje. Takođe, pasulj će se kuvati brže i imati bolju teksturu.
Isprobajte ove trikove i uživajte u najlepšem domaćem pasulju.
BONUS VIDEO