Oglas
· · Komentari: 0

KUVATE PASULJ POGREŠNO? Ove greške mogu pokvariti ukus i zdravlje

Pasulj je jedno od omiljenih jela u našem regionu, ali mnogi prave ključne greške koje mogu narušiti njegov ukus i probavljivost.

1741858826_48f72d4b90440eecc3302830d660a5c053bb208f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako vam pasulj često ispadne tvrd, previše gust ili izaziva nadimanje, verovatno radite nešto pogrešno.

Najčešće greške u pripremi pasulja:

Kuvanje u vodi u kojoj je pasulj potapan – Ova voda sadrži supstance koje mogu izazvati nadimanje i otežati varenje. Zbog toga se uvek preporučuje da pasulj procedite i kuvate u svežoj vodi.

Dodavanje soli na početku kuvanja – So usporava omekšavanje zrna, pa pasulj može ostati tvrd i nakon dužeg kuvanja. Najbolje je dodati so tek pred kraj kuvanja.

Dolivanje hladne vode tokom kuvanja – Nagla temperaturna promena može izazvati da pasulj postane neujednačeno skuvan. Uvek koristite toplu vodu ako je potrebno dolivanje.

Tajni trik za savršen pasulj:

Pasulj uvek potopite preko noći u mlakoj vodi sa kašičicom sode bikarbone. Soda pomaže da zrna omekšaju i eliminiše sastojke koji izazivaju nadimanje. Takođe, pasulj će se kuvati brže i imati bolju teksturu.

Isprobajte ove trikove i uživajte u najlepšem domaćem pasulju.

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas