Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КУВАТЕ ПАСУЉ ПОГРЕШНО? Ове грешке могу покварити укус и здравље

Пасуљ је једно од омиљених јела у нашем региону, али многи праве кључне грешке које могу нарушити његов укус и пробављивост.

1741858826_48f72d4b90440eecc3302830d660a5c053bb208f.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако вам пасуљ често испадне тврд, превише густ или изазива надимање, вероватно радите нешто погрешно.

Најчешће грешке у припреми пасуља:

Кување у води у којој је пасуљ потапан – Ова вода садржи супстанце које могу изазвати надимање и отежати варење. Због тога се увек препоручује да пасуљ процедите и кувате у свежој води.

Додавање соли на почетку кувања – Со успорава омекшавање зрна, па пасуљ може остати тврд и након дужег кувања. Најбоље је додати со тек пред крај кувања.

Доливање хладне воде током кувања – Нагла температурна промена може изазвати да пасуљ постане неуједначено скуван. Увек користите топлу воду ако је потребно доливање.

Тајни трик за савршен пасуљ:

Пасуљ увек потопите преко ноћи у млакој води са кашичицом соде бикарбоне. Сода помаже да зрна омекшају и елиминише састојке који изазивају надимање. Такође, пасуљ ће се кувати брже и имати бољу текстуру.

Испробајте ове трикове и уживајте у најлепшем домаћем пасуљу.

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas