Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI ZA ČIŠĆENJE

TRIKOVI za uklanjanje TVRDOKORNIH MRLJA sa posuđa!

Što se tiče pekača, svi znamo da se vremenom može prilično zaprljati - potreban vam je najbolji način uklanjanja mrlja na ovom posuđu.

1622199898_Depositphotos_38713539_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

1) Stakleni pekač - soda bikarbona i deterdžent za sudove

U malu posudu nalijte 1/4 šolje deterdženta za sudove i 1/2 šolje sode bikarbone. Temeljno mešajte da biste stvorili postojanu pastu bez grudica. Ako je pasta pregusta dodajte još sapuna za suđe, a ako je suviše retka, dodajte još sode bikarbone. Kada dobijete gustu pastu, nanesite je na mesta na posudi koja su zamrljana.

Ostavite smesu na posudi najmanje 30 minuta. Zatim dodajte još sode bikarbone, i sunđerom oribajte problematična područja.

Pročitajte još: Očistite MRLJE OD ULJA sa vašeg betona: 4 jeftina sredstva za blistavo dvorište (RECEPTI)

2) Aluminijumska tepsija - soda bikarbona i vodonik-peroksid

Pospite sodu bikarbonu na zamrljano područje posude. Sipajte malo vodonik-peroksida u bočicu sa raspršivačem i poprskajte sodu bikarbonu. Nemojte da štedite prilikom prskanja.

Posuti malo više sode bikarbone preko smeše koju ste upravo poprskali i ostavite da odstoji sat vremena. Dobro oribajte mrlje i isperite vrućom vodom. Ponovite postupak kod tvrdokornih mrlja.

3) Keramička posuda - običan deterdžent ili soda bikarbona

Najvažnija stvar koju treba imati na umu kod keramike je da ona mrzi drastične promene temperature. Pre nego što pomislite na pranje keramičke posude za pečenje, prvo morate da je pustite da se prirodno ohladi. Ne stavljajte vruću keramičku posudu u hladnu vodu.

Pročitajte još: Jeftino rešenje za KAMENAC: Ovaj PRAH imate svi u kuhinji, a čini čuda! (RECEPT)

Kada se vaša posuda ohladila, vreme je da je očistite. Setite se još jedne stvari koju nikako ne biste smeli koristite na keramici- abrazivna sredstva za pranje. Pokušajte da upotrebite meki sunđer i običan deterdžent za pranje posuđa u toploj vodi mrlje koje nisu tvrdokorne. Ako vam se na keramičkoj posudi zalepe komadići hrane koje sunđer ne može ukloniti, pospite malo sode bikarbone, ostavite da odstoji 30 minuta i obrišite sunđerom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas