Oglas
· · Komentari: 0
ZAČINI

Zamrznite i sačuvajte SVEŽE BILJE u maslinovom ulju! Osam koraka

Spremite kockice za zimu i unesite aromu svežeg bilja kad vam je najpotrebnije.

1629203628_Depositphotos_350465768_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Da li koristite zamrzivač za čuvanje bilja, povrća ili voća? Zamrzivač može biti moćan način da sačuvate ominjeno bilje za kasniju upotrebu. Pesto, pire od jagoda, supa od paradajza - sakrijte ih sada za hladnija vremena! Jedan od mojih omiljenih sastojaka, šaka svežeg začinskog bilja iz bašte, jedna je od najjednostavnijih stvari za čuvanje u zamrzivaču, a posebno je genijalno kada ga sačuvate u ulju.

Pročitajte još: Kako da PRAVILNO zamrznete paprike? Trik sa TEPSIJOM koji sigurno niste znali!

Osam koraka za zamrzavanje biljaka u ulju

1. Birajte čvrsto, sveže bilje, idealno sa pijace ili iz sopstvenog vrta.

2. Ako želite, možete ih sitno iseckati. Ili ih ostavite u većim grančicama i listovima. Ovde sam zamrznuo kombinaciju sitno iseckanog i celog bilja, poput ruzmarina, stabljike komorača, žalfije i origana.

3. Sipajte biljke u posude za zaleđivanje, do 2/3.

4. Takođe možete mešati bilje; razmislite o zamrzavanju buketića od žalfije, majčine dušice i ruzmarina za dodavanje pečenoj piletini i krompiru!

5. Biljke prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem ili rastopljenim, nesoljenim puterom.

6. Lagano prekrijte plastičnom folijom i zamrznite preko noći.

7. Izvadite zamrznute kockice i čuvajte u posudama za zamrzavanje ili malim kesama.

8. Ne zaboravite da svaki kontejner ili kesu označite vrstom biljke (i ulja) unutra!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas