Oglas
· · Komentari: 0
EKSKLUZIVNO

Grci spremili posebnu PONUDU i za SRBE jedno IZNENAĐENJE do sada NEVIĐENO (VIDEO/FOTO)

Najskuplja kafa može se popiti na Aristotelovom trgu u srcu Soluna, ali tu se "plaća" pogled.

Depositphotos_67791445_s-2019.jpg
Oglas

Među prvim srpskim turistima koji su sinoć "probili" grčku granicu i stigli su do Egejskog mora nalazi se i Miloš Božanić, vlasnik turisitčke agencije iz Jagodine. Ekskluzivno, za naše čitaoce, šalje prve utiske sa plaže u Pefkohoriju.

Pročitajte još: Posle POMETNJE, Grci ČASTE SRBE: Ko donese NAŠ PASOŠ dobije popust! (VIDEO/FOTO)

U Pefkohoriju sunce sija, ležaljke su spremne i čekaju srpske turiste. More je mirno, a turisti koji su uspeli da stignu do Egejskog mora uživaju na plaži.

Cene u Pefkohoriju su kao i prošle godine, a novina je meni na srpskom! Naime, u ponudi su grčki, ali i srpski specijaliteti u kafani "Balkan". Tako, recimo, giros i pivo koštaju tri evra, a toliko su i ćevapi i sok. Omiljena srpska pljeskavica košta, takođe, tri evra i može da se bira piće.

Detaljan meni na srpskom jeziku u Pefkohoriju Foto: M. Božanić

Običan giros za poneti košta 2,5 evra, a toliko su suflaki, hot dog i parče pice. Ko želi da sedne i uživa kao gospodin može da poruči pileću supu ili čorbu za tri evra. Čorbast pasulj i škembe čorba su četiri evra. Salate malidžano, caciki i tirosalata su po dva evra.

Kafa na Trgu Aristote košta oko četiri evra Foto: L. Mutsikis

Pročitajet još: Šta sve možete u Grčkoj sa 5 EVRA?

Tradicionalno, najskuplja kafa može da se popije na Trgu Aristotel u samom srcu Solun. Tamo kafa košta od 3,4 evra za grčku, četiri evra je espreso i pet kapućinu. Međutim, reč je najskupljim kafićima u kojima se, praktično, plaća pogled na Solunski zaliv.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas