Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVO

Kada treba da OSVEŽITE LICE i RAZBISTRITE um pojedite ŠAKU LEŠNIKA

Lešnik je odlična zamena za masne grickalice, jer pruža dovoljno energije, a ukoliko se unosi u umerenoj količini, ne nabacuje višak kilograma.

1599734305_lesnik.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Lešnici obiluju hranljivim materijama, a njihov sastav je takav da najviše pogoduju očuvanju zdravlja kardiovaskularnog sistema i sprečavaju pojavu tumora.

Primera radi, oleinska masna kiselina je jedan od ključnih lekovitih sastojaka lešnika. Ona direktno deluje na smanjenje krvnog pritiska, kao i na prevenciju srčanog i moždanog udara.

Pročitajte još: PET razloga zašto treba jesti GROŽĐE, a najvažniji je: LEPA KOŽA

Još jedno važno svojstvo ove masne kiseline je njeno delovanje na moždanu aktivnost. Naime, istraživanja su pokazala da redovan unos oleinske masne kiseline može znatno da poboljša pamćenje.

Usporavaju starenje, jačaju imunitet.

Zahvaljujući visokoj količini vitamina E, lešnici su veoma dobri antioksidansi koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, usporavaju znakove starenja i ojačavaju imunitet.

Samo šaka
Prema rečima mnogih nutricionista, poželjno je do 30 grama lešnika dnevno, ne više jer su kalorični.

Blagodet za kožu Foto: Piksabej

Šezedeset odsto mase lešnika čini ulje. Ono je veoma cenjeno za negu kože, kako suve i oštećene, tako i one koja je podložnija aknama. Ulje hidrira kožu, pruža joj tonus i pritom pospešuje njenu regeneraciju.

Koža deluje zdravije...

Koža ovo ulje veoma dobro upija, jer je bogato nezasićenim masnim kiselinama. Nema masnih tragova. Osim toga, njegovim nanošenjem koža se zateže, što odmah čini da deluje i zdravije i bolje.

Pročitajte još: DOBRA strana KORONE: MASKE će smanjiti broj BRONHITISA, mononukleoze, PREHLADE...

Ulje lešnika se koristi i kod masnog tipa kože jer čisti pore, a pored toga sprečava da se sebum zadrži, da nastanu akne i druge infekcije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas