Oglas
· · Komentari: 0
NEGA

Pre izlaska KREM, odmah po ulasku KREM: Pravilna nega je važnija od CENA preparata

Naše lice prvo je na udaru svih vremenskih prilika, što se vrlo brzo na njemu i pokaže.

1611513394_Depositphotos_13876412_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Tako je i sa hladnoćom, kada bi trebalo da posvetimo posebnu pažnju njegovoj nezi i zaštiti. Ono što najčešće zaboravljamo, misleći da nam je vlažnost neophodna samo tokom letnjih meseci, je hidratacija, koja bi trebalo da bude pojačana u zimskom periodu.

Pročitajte još: NEVEROVATNO: Evo kako se menjala ŠMINKA od antičkih vremena do danas (VIDEO)

Lagane losione i kreme trebalo bi zameniti masnijim, na bazi hidratantnih sastojaka, ali i ulja, čija će masnoća napraviti zaštitni sloj, koji će braniti lice od isušivanja. Masne kiseline, glicerol, urea i alfa hidroksi takođe su sastojci koje bi svaka "zimska" krema trebalo da sadrži.

Nega usana
Usne štitite balzamom na bazi lanolina, pčelinjeg voska, bademovog ulja ili ši putera. Povremeno ih masirajte suvom četkicom za zube, a pre spavanja ih namažite medom. Pre nego što legnete na kožu nanesete nekoliko kapi ulja za lice (arganovo, ricinusovo, maslinovo, orahovo, bademovo, lavandino) i umasirate.

Nasuprot njima, izbegavajte preparate na bazi alkohola i zamenite ih losionima sa hijaluronskom kiselinom ili pantenolom, kao i kremama na bazi prirodnih ulja, poput jojobe, kokosovog, ulja koštica grožđa, kajsije, pšeničnih klica...

Preparate na bazi alkohola zamenite pantenolom.

Dobar izbor su i kreme sa vitaminima i aktivnim supstancama, kao što su ši puter i glicerin. Serumi su takođe preporučljivi, naročito oni na uljanoj bazi. Najtanju i najosetljiviju kožu, oko očiju, negujte kremama koje sadrže kofein, alge i biljne sastojke - istovremeno će umanjiti podočnjake i otečenost.

Pročitajte još: Prvi put - AJDE, drugi put - nema smisla, ali TREĆI PUT - aman čoveče! Zašto je TREĆA preljuba KOBNA?

U odnosu na toplije mesece zimi kreme treba nanositi više puta dnevno, a pre izlaska napolje - obavezno. Noću licu najviše prijaju one obogaćene glikolskom kiselinom i retinolom.

Lice čistite mlekom

Što se tiče čišćenja lica, bilo bi dobro da koristite mleko umesto penastih preparata. Masku stavljajte jednom nedeljno, a jednom u dve nedelje uradite piling lica, kojim ćete skinuti mrtve ćelije i nataložene toksine sa površine kože i tako joj pomoći da se brže regeneriše.

Pročitajte još: Četiri jednostavna objašnjenja zašto žene NE RAZUMEJU muškarce

Ne zaboravite kreme sa zaštitnim faktorom od sunca, jer sneg odbija sunčeve zrake i pojačava efekat UV zračenja. Na planinama stavljajte onu sa faktorom 30, a u gradu vam je dovoljan faktor 15.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas