Oglas
· · Komentari: 0
čaj

Razlozi zbog kojih bi trebalo da pijemo ČAJ OD MENTE

Menta može pomoći u sprečavanju nadimanja i poremećaja varenja.

1627474631_fresh-3383581_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Nedavne studije takođe su pokazale da ekstrakt mente opušta organe i ublažava bol i grčeve. Ispitanici su primetili da su se nakon 4 nedelje uzimanja čaja simptomi digestivnog poremećaja smanjili za oko 40%. Pored toga, kapsule peperminta sprečavaju mučninu kod onih koji se podvrgavaju hemoterapiji.

Zašto je dobar čaj od mente?

Smanjenje glavobolje i migrene

Menta opušta mišiće i ublažava napetost pa vam može biti verni pomoćnik u borbi protiv nekih vrsta glavobolje. Najsigurnije je utrljati ulje mente u predelu slepoočnica i vrata ili popiti šolju čaja od mente.

Pročitajte još: Kamilica i crno vino za zategnuto lice: Sadrže moćnu supstancu o kojoj se malo priča!

Energija

Studije su pokazale da čaj od mente može pozitivno uticati na nervni sistem, povećati nivo energije i sprečiti dnevnu pospanost.

Pomoć u mršavljenju

Čaj od mente osvežavajućeg je slatkog ukusa, bez kalorija i kofeina. Pored toga, pepermint može blago smanjiti apetit, što je važno u borbi protiv suvišnih kilograma.

Pročitajte još: Čarobna RUSA prži bradavice bolje od lasera i dobro je poznata u narodnoj medicini! (RECEPT)

Poboljšanje koncentracije

Za one koji imaju poteškoće sa koncentracijom, pepermint će biti neizostavna pomoć. Menta takođe pozitivno utiče na pamćenje i brzinu reakcije.

Borba protiv bakterijskih infekcija

Menta se može koristiti za borbu protiv nekih bakterija, uključujući Staphilococcus aureus, Salmonellu i Listeriu. Nana sprečava rast mikroorganizama, a takođe je sposobna da delimično dezinfikuje usnu šupljinu i blagotvorno deluje na disanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas