Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

ŠTIPAJTE, obojte ili čupkajte, ali sredite OBRVE na ova TRI načina

Obrve "uokviruju" oči i čine da lice izgleda uredno. Na ceni su prirodne, "pune" i začešljane.

Depositphotos_196955460_xl-2015.jpg
Tri načina da sredite obrve Foto: Depozitfoto
Oglas

Ako se pitate kako da postignete takav oblik, londonski stručnjak Džejmineri Patel nudi odgovore. Bilo da imate osetljivu, masnu ili suvu kožu, uvek postoji neka tehnika oblikovanja obrva koja će odgovarati upravo vama.

Pročitajte još: POHLEPNE 80-te su se vratile, a ako nosite ovaj deo garderobe PODLEGLI ste trendu

Ofarbajte sami Foto: Depozitfoto

Osetljiva

Ova metoda čupanja dlačica potiče iz Irana i Indije, a poslednjih godina sve je popularnija u zapadnim zemljama. Može da se primenjuje na svim tipovima kože da imate, a naročito je dobar izbor za one sa osetljivom.

- To je najbolja tehnika, jer je nežna i najprijatnija za kožu - ističe Patel.

Obrve naprskajte puderom i pamučni konac zakačite oko palčeva.

Za to je potrebno pola metra pamučnog konca i bebi puder. Krajeve konca vežite u čvor. Na kožu oko obrva utrljajte puder, kako bi konac lakše klizio. Konac zakačite na palčeve i kažiprste i okrenite ga nekoliko puta da biste dobili osmicu. Središnji, uvrnuti deo konca lako će se pomerati levo ili desno kako budete širili ili skupljali prste. Sada konac naslonite na ivicu obrva, pa ga raširite, ali tako da se kreće u smeru suprotnom od rasta dlačica. Kada počupate suvišne dlačice, kožu očistite tupferom, pa premažite prirodnim uljem po izboru.

Konac je precizan
Reč je o veoma preciznoj tehnici, jer će konac pokupiti svaku dlačicu koja mu se nađe na putu. Takođe, kada se budete izveštili, moći ćete da iščupate samo jednu dlačicu koja štrči ili ceo niz, duž željene linije. Vaše obrve će doslovce biti sređene "pod konac".

Masna

Imate li problem sa tim da vam šminka potraje ceo dan, jer imate masnu kožu, nijansiranje obrva je pravi izbor za vas, tvrdi Patel, napominjući da ovim postupkom definišete obrve, činite ih za nijansu tamnijim, a taj efekat može da traje i do četiri nedelje.

Ofarbajte sami obrve sredstvom koje nije trajno.

Danas postoji niz sredstava za bojenje obrva kod kuće. Veoma lako se nanose i nisu trajna, pa i ukoliko se dogodi da omašite nijansu, vrlo brzo ćete dobiti šansu da ispravite grešku.

Lepe, uredne obrve
Pinceta i vosak iritiraju kožu lica.

Suva

Za one sa suvom kožom najbolja opcija je, tvrdi Patel, desetominutno štipanje i masiranje područja obrva, a zatim tretiranje uljem. "Ajurvedskim štipanjem stimulišete zonu obrva, a uz pomoć ulja kožu na tom delu održavate nežnom i sjajnom, a oblik obrva dovodite u red".

Pročitajte još: Knjiga koja će UNIŠTITI Anu Vintur: Bivši prijatelj OPLEO po urednici Voga - "Moda je nikad NIJE ZANIMALA"

Verovatno ste primetili da tri najpopularnije tehnike oblikovanja obrva - pincetom, voskom i laminacijom - nisu na ovoj listi. To ne znači da ne treba da ih primenjujete, bez obzira na tip kože. Važno je jedino da ona nije sklona iritacijama. Ali, čak i kada je preosetljiva, ništa vas ne sprečava da isprobate neku od ovih tehnika. Ukoliko se pojavi crvenilo, pređite na nežnije načine oblikovanja.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas