Oglas
· · Komentari: 0
Trijicon Ventus

Vrhunska tehnologija za maksimalne rezultate (FOTO)

Reklamni slogan “Drugačiji od bilo čega što ste koristili” privukao je mnogobrojne sportske strelce da isprobaju novi optički uređaj

1609326991_ventus.jpg
ventus - foto: “Trijicon”
Oglas

Do pojave novih kolimatora najcenjenije optike za jurišnu pušku nosile su oznaku Trijicon. U međuvremenu, kompanija iz Mičigena nastavila je sa razvojem visokotehnološke opreme.  

Pročitajte još: Termalni modul za precizno gađanje u mraku (FOTO)

Uspeli su da prvi na tržištu ponude ručni osmatrački uređaj koji objedinjuje merač daljine, balistički računar i istovremeno beskontaktno merenje brzine i pravca vetra u pet zona na daljini do 500 metara.  

Trijicon Ventus je prvi ručni uređaj za određivanje brzine I pravca vetra i merenje daljine, foto: “Trijicon”

To je ostvareno primenom dopler LIDAR tehnologije koja beleži refleksiju laserskog zraka od sveprisutnih aerosolnih mikro-čestica koje se kreću u atmosferi. Ovi podaci obrađeni kroz balistički program, prižaju sportskom strelcu visoku verovatnoću da će prvim metkom pogoditi metu bez obzira na atmosferske uslove (magla, susnežica ili sneg) i mehaničke smetnje (prašina ili pesak).  

Za maksimalnu tačnost koristi se dopler efekat, foto: “Trijicon”

Ventus radi na dve punjive litijumske baterije 18650. Merenje daljine za cilj veličine visoke divljači (jelen, srndać, lopatar...) finkcioniše do 4600 metara, sa greškom ispod jednog metra. To omogućava devetostruko optičko uvećanje i središnja končanica sa poprečnim tačkama za lakše centriranje ciljeva na većim daljinama.

Polimersko kućište i sočiva otporna na ogrebotine čine ga pogodnim za korišćenje u gustoj vegetaciji, tokom šumskih lovova ili mapiranje terena u afričkom bušu. 

Pročitajte još: Na nišanu i u mraku (FOTO)

Devetostruko optičko uvećanje i vertikalna končanica sa poprečnim tačkama,  foto: “Trijicon”

Uređaj je prošao vojna ispitivanja, a cena se kreće oko 10.000 dolara. Preskupo? Možda, ali korisniku daje nefer prednost u odnosu na rivala tokom dalekometnih nadmetanja.  

Dragan Šaponjić 

Pratite nas na INSTAGRAMU ili FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas