Oglas
· · Komentari: 0

SMENA ROZE ŠEŠIRA: Ova žena je ZBACILA kraljicu Elizabetu sa čela države! (FOTO)

Kraljica Elizabeta imaće jednu teritoriju manje kada sledeće nedelje Barbados prekine veze sa Britanijom tako što će ukloniti kraljicu sa čela države i proglasiti se za republiku.

1638184683_profimedia-0645215966.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Poznat po svojim plažama i ljubavi prema kriketu, Barbados će zameniti dosadašnju čelnicu države kraljicu Elizabetu II njenom sadašnjom predstavnicom, generalnom guvernerkom Sandrom Mason.

Karibi rekli ne!

Država će brojati 285.000 stanovnika. Barbados se u ropstvu nalazio više od 200 godina, a konačnu nezavisnost stekao je 1966. godine.

Pročitajte još: VIDELA IH SVOJIM OČIMA: Baka Dragica otkrila na koji način je DEMON UNIŠTAVAO DECU (VIDEO)

Princ Čarls će večeras odati počast "bliskom i pouzdanom partnerstvu" između Ujedinjenog Kraljevstva i Barbadosa, dok karipsko ostrvo slavi što je postalo republika. Barbados će postati četvrta republika na Karibima koja se oslobodila Velike Britanije posle Gvajane, Dominike i Trinidada i Tobaga – a tutnjava je i na drugim ostrvima.

Foto: Profimedia

Za kraljicu se kaže da je tužna zbog kraja jedne ere, ali izvor je za Sandej tajms rekao: „Kraljica zna da se svet menja i ide dalje, Barbados je simbol toga i ona se kreće sa njim. Kraljica je navodno izrazila "tugu" zbog tog poteza, dok će princ od Velsa, koji je sinoć stigao u Bridžtaun, imati "tračak žaljenja" na ceremoniji povodom prekida veza sa monarhijom nakon vekova britanskog vladati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas