Oglas
· · Komentari: 0

Na dijeti ste i trenirate, ali kilogrami ne odlaze? Možda pravite jednu od ovih 5 grešaka

Ako činite sve kako biste izgubili na težini, ali ne primećujete pomak, moguće je da pravite neke od ovih grešaka

1654611379_pexels-frank-cone-2291874.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Već je opštepoznato da redovna i izbalansirana ishrana i vežbanje transformišu naše telo, ali ako to ne činimo pravilno moguće je da će efekti izostati.

Nekada stvari koje radimo jer mislimo da će nas to dovesti brže do cilja, mogu izazvati kontraefekat. Zato proverite da li činite jednu od ovih stvari koje ne bi trebalo.

1. Izbacivanje iz ishrane određenih namirnica

Kada odlučimo da naglo ukinemo sebi namirnicu koju smo do tada konzumirali često, vrlo su velike verovatnoće da u tome nećemo istrajati. Osim toga, telu su potrebne sve vrste hranljivih materija, ali je potrebno da se fokusirate na količinu i porcije koje uzimate. 

2. Forsiranje kardio vežbi

Balans je važan kako u ishrani tako i u vežbanju. Nemojte se fokusirati samo na jednu vrstu treninga, već radite na svim grupama misića. To je jedini ispravan put za ubrzanje metabolizma i povećanje mišićne mase.

Pročitajte još: TRČANJE ILI HODANJE?: Kojom metodom možete izgubiti više kilograma? (FOTO)

3. Trening na prazan želudac

Mnogi žive u iluziji da će im trening na prazan želudac pomoći da sagore više masti, ali to je varka. Organizam troši jednaku količinu masnih naslaga bez obzira da li ste imali obrok pre treninga ili ne. Treba da znate da se telo grčevito drži upravo za masne naslage kada trenirate praznog želuca.

4. Ne spavate dovoljno

Neredovan san i nedovoljne količine istog mogu povećati lučenje hormona koji utiču na pojačanu glad. Za ubrzanje metabolizma i optimalno trošenje masnih naslaga redovan i kvalitetan san su izuetno bitni. Zdravlje i metabolizam u uskoj su vezi sa pravilnim rasporedom spavanja.

5. Preskakanje obroka

Preskakanje obroka, a naročito doručka, kardinalna je greška. Ne samo što nećete smršati, već se metabolizam može dodatno usporiti na ovaj način.  Ispitivanjem 21 osobe zaključeno je da mozak više privlači hrana ukoliko je doručak preskočen i da te osobe onda više jedu za ručak. Ovo je nedavno objavio BBC.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas